מדוע אנחנו מפחדים לעבור בנק? (צילום: תמיר סטיינמן, חדשות 2)
"אין ספק שהמצב הכלכלי משפיע"|צילום: תמיר סטיינמן, חדשות 2
לאחר הרצח בסניף בנק הפועלים בבאר שבע, גורמים במערכת הבנקאית הפנו אצבע מאשימה להסתה, כלשונם, כנגד הבנקים בשנים האחרונות. אבל הפקידים בבנקים, אלו שמתמודדים יום יום עם הלקוחות, לא מדברים על הסתה, כי אם על ההחמרה במצב הכלכלי שגורמת ללקוחות להגיב לא פעם באלימות.

״רק עכשיו כולם התעוררו. כמעט כל יום אני מקבל איומים על חיי מלקוחות שסגרו להם האשראי עקב חוב גדול, או אי אישור הלוואות בגלל שאין להם יכולת כלכלית להחזיר אותן. התרגלתי לחיות עם זה, אבל אחרי הטבח שהיה בבנק פועלים אני חושש שאולי אהיה הבא בתור״, כך סיפר ס׳ פקיד בנק ותיק תושב אחד היישובים בנגב ל-mako.

בחודשים האחרונים חלה עלייה גדולה באיומים של לקוחות על פקידי בנק, רובם נובעים מהמצב הכלכלי הקשה. ״בבנק שלי היו שני מעשי שוד בשנתיים האחרונות. אני לא אשכח איך בא לקוח לקבל הלוואה מבלי שהיו לו בטחונות או הכנסה קבועה. מספר שעות לאחר שהוא עזב כעוס את הסניף, הוא הגיע ושדד את הפקידה באקדח צעצוע. אתה יודע מה העונש שקיבל? עשרה חודשים. זו בושה וחרפה שמזלזלים בחיים של עובדי הבנק״, מספר י', העובד באחד מסניפי הבנקים הגדולים בבאר שבע.

משה, שעובד גם הוא שנים רבות בבנק בעיר הדרומית מספר על החששות: ״במרבית המקרים אנחנו לא מתלוננים על איומים של לקוחות, כי זה נובע מזעם רגעי וזה טבעי. אבל ממחר אני מזעיק את המשטרה לבנק, לך תדע אם לא מדובר במטורף שבסוף יגיע לפה לרצוח אותי. אשתי מעודדת אותי לצאת לפנסיה מוקדמת כי היא כבר זמן פוחדת שמישהו בסוף יפגע בי. אין ספק שהמצב הכלכלי משפיע. באים מובטלים שאין להם מה להפסיד ודורשים הלוואות או מסגרות  אשראי גדולות. אם הם נתקלים בסירוב הם זועמים, הופכים שולחנות ואפילו תוקפים״.