רובע גינזה בלילה, טוקיו
העיר השלישית הכי יקרה בעולם. טוקיו

מרבית תושבי ישראל מרגישים כי מחירי השכירות והמזון בישראל הם מהגבוהים בעולם, אך לפי דו"ח שפורסם השבוע על ידי חברת UBS העולמית, תל אביב עדיין רחוקה מהערים המובילות בעולם בכל הנוגע ליוקר המחיה. המחקר שמתמקד בהשוואת כוח קניה, בודק מחירים ב-72 ערים מרכזיות ברחבי העולם ומפרסם את התוצאות מדי שלוש שנים. המדד לוקח בחשבון את המשכורות הנהוגות ברחבי העולם, מחירי מוצרי הבסיס ומחירים של שירותים שונים כגון טלפון סלולארי.

השנה מובילה את הטבלה העיר אוסלו בנורווגיה בה סל מזון בסיסי לחודש עולה כ-600 דולר, שכירות חודשית נעה סביב 1970 דולר והוצאות על שירותים שונים מסתכמות ב-1270 דולר. במקום השני נמצאת ציריך שבשוויץ עם דמי שכירות גבוהים יותר אך עם הוצאות נמוכות יותר בתחום השירותים. את המקום השלישי תופסת טוקיו עם הוצאה ממוצעת של 3100 דולר על ביגוד. את החמישיה הפותחת של הערים שהכי יקר לחיות בהן סוגרות ג'נבה וקופנהאגן, שבשתיהן לא ניתן למצוא דירה מתחת ל-1100 דולר.

מחאת האוהלים - הפגנה גדולה בתל אביב (צילום: חדשות 2)
המחאה החברתית עזרה? תל אביב הדרדרה בדירוג והתושבים מרוויחים|צילום: חדשות 2

התהפוכות הכלכליות בשלוש השנים האחרונות דחקו את הערים האמריקאיות מצמרת הרשימה. ניו יורק מדורגת 6 עם שכירות חודשית ממוצעת של 3350 דולר. הערים האירופיות הגדולות כמו פריז ולונדון, אשר בעבר כיכבו בצמרת רשימה, נמצאות במגמת ירידה בעיקר בגלל המיתון שעובר על אירופה. לונדון ממוקמת 10, פאריז היא העיר ה-14 הכי יקרה בעולם ורומא מדורגת 19. אך נראה כי המיתון לא הזיק לכל מדינות אירופה ואף נתן דחיפה למדינות כמו נורווגיה, שוויץ וסקנדינביה, שם עלתה רמת החיים הגבוהה ממילא.

ומה עם תל אביב? למרות שרוב הגרים בה חושבים שמדובר בעיר תובענית עם מחירי דיוק בשמיים, מסתבר שהמחאה החברתית לא היתה לחינם. בפעם הקודמת דורגה תל אביב במקום ה-24 ברשימת הערים היקרות ביותר, אבל השנה היא מצאה עצמה במקום ה-31, קצת אחרי שאנזן שבסין.