כרם שלום (צילום: חדשות)
כרם שלום. הגדר בגבול נמוכה, אז קל להם לעבור אותה לכיוון ישראל|צילום: חדשות
לאחר שמדינת ישראל הצליחה למגר במידת מה את תופעת הסתננות הפליטים מסודן ואריתראה, כעת גורמי הביטחון מנסים להתמודד עם תופעה חדשה יחסית - עשרות מסתננים צעירים מרצועת עזה מסתננים לישראל במטרה לחפש עבודה ואוכל.

"המצב בעזה קשה מאוד. הריסת מאות מנהרות על ידי הצבא המצרי במסגרת המלחמה בפעילי טרור שפוגעים בחיילים בסיני החמירה את המצב הכלכלי ברצועה והביאה לאובדן של מאות מיליוני שקלים. המנהרות ברפיח היו צינור החמצן של צעירים רבים שעבדו בשמירה עליהן ובהברחות של נשק וסחורות. כיום, התוצאה היא שאלפי צעירים מסתובבים ברחובות עזה חסרי מעש והם מתקשים לשרוד כלכלית", מסביר גורם ביטחוני.

גורמי הביטחון מעריכים שבחצי שנה האחרונה, מדי יום חודרים לישראל מרצועת עזה בין שלושה לחמישה מסתננים שמנסים למצוא עבודה בעיקר בענפי החקלאות והבניין. הם חודרים לישראל דרך מעבר הגבול עם כרם שלום, שם הגדר היא די נמוכה. במחצית מהמקרים, חיילי צה"ל, שוטרים ואנשי שב"כ הצליחו לעצור אותם בטרם הגיעו לתוך היישובים היהודיים והערים הסמוכות. אחרים, הצליחו להסתנן ולמצוא עבודה ביישובים בדואים בנגב כרועי צאן, בבניין ובעבודות ניקיון. אלו שנעצרו על ידי כוחות הביטחון נלקחו בתחילה לחקירה בתחילה לכלא שקמה (כלא שבו מוחזקים אסירים ביטחוניים-ארכי מחבלים ברובם) ומשם הועברו לבתי כלא ברחבי הארץ. 

החוקרים מספרים שמרבית הצעירים הסבירו בחקירה הראשונית, שהם העדיפו להיכנס לכלא הישראלי, כדי ששם יהיה להם מה לאכול וכך יקבלו קצבה חודשית מעמותות הסיוע הפלסטיניות. וכולם אמרו שאין להם כוונות טרוריסטיות.

"אנחנו חוששים שהתופעה הזו תלך ותתרחב וכמות המסתננים תגיע לעשרות אלפים בשנה אם לא ימצא להם פתרון בעזה", הזהיר גורם בכיר בפיקוד הדרום.