עיריית בת ים (צילום: אדריכל מיכאל יעקובסון)
ערערה את אמון הציבור. עיריית בת ים|צילום: אדריכל מיכאל יעקובסון
תושבי שכונת רמת הנשיא בבת ים יכלו לרשום לעצמם היום (ה'), ניצחון נדיר של האזרח הקטן מול הרשויות. בתום מאבק משפטי הצליחו התושבים למנוע הקמתה של מתחם בשכונה, במקום שני גני ילדים שפעלו במקום.

לפני שבע שנים החליטה עיריית בת ים להקצות שטח ברחוב סמטת הכרמל בעיר לעמותת "ישיבת כולל אברכים בית יעקב", ללא כל תמורה. העמותה ביקשה להקים בית חרדי, בית כנסת, גני ילדים וספריה.

רק לפני שנה וחצי החלה העמותה להציב גדר סביב השטח המיועד לבניה. 21 מתושבי השכונה יצאו למאבק בהחלטה ודרשו מהעירייה לבטל את החלטתה, אולם זו סרבה בתוקף.

התושבים הגישו עתירה מנהלית לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה להורות על ביטול הקצאת השטח ולהפסיק את העבודות בשטח. לטענתם החלטת העירייה להקצות שטח ללא תמורה מנוגדת לחוק והיא אושרה במועצת העירייה בניגוד לכל הקריטריונים המקובלים, ובלי שפורסמה ברבים.

מנגד, העירייה והעמותה טענו שהקצאת הקרקע אושרה על ידי משרד הפנים ונשקלו צרכי התושבים בשכונה לפני קבלת ההחלטה.

השופטת מיכל אגמון-גונן קיבלה את עתירת התושבים והורתה על ביטול הקצאת הקרקעות לעמותה, והורתה לשלם לתושבים העותרים הוצאות משפט של 55 אלף שקל. היא לא חסכה דברי ביקורת מהעירייה, שלא טרחה כלל לדון בטענות שעלו נגד ההחלטה.

"האמור לעיל מהוה תעודת עניות, בלשון המעטה, להתנהלות רשות מקומית בישראל", כתבה השופטת אגמון- גונן. "ההשלכות של מקרה כגון זה  שלפני הן חמורות מאחר והן חותרות תחת  אמון הציבור ברשויות השלטון וביכולתן  וברצונן לנהל את ענייניהן תוך הקפדה על הגינות ושוויון".

לדבריה, נפלו פגמים בהתנהלות העירייה בפרשה זו ולכן הורתה להעביר עותק מהחלטתה למבקר העירייה ולמבקר המדינה כדי לבדוק את העניין.