די.ג'יי אילוסטרציה (צילום: Ryan Theriot, GettyImages IL)
קשה מאוד לעלות מראש על מיקום המסיבה. אילוסטרציה|צילום: Ryan Theriot, GettyImages IL
כ-5,000 סטודנטים הגיעו אתמול באישון לילה לשטח מדברי שומם סמוך לגן הזואולוגי בבאר שבע לחגוג במסיבת טבע המונית. המידע על המסיבה הגדולה עבר בפורומים ובפייסבוק. עד כאן, הכול כרגיל. אלא שהפעם מארגני המסיבה לא שמו לב שהשטח אותו הם בחרו נמצא קילומטרים ספורים משכונת וילות קטנה בעיר.

מספר שכנים מיהרו להתקשר למוקד 100 של המשטרה והתלוננו על הרעש שמדיר שינה מעיניהם. שוטרי הסיור של תחנת משטרת באר שבע בפיקודו של מפקח מתי צרפתי הגיעו למקום וגילו קרוב מאוד לעיר, את המסיבה בה השתתפו אלפי צעירים שהגיעו מכל רחבי הארץ. השוטרים הצליחו להשתלט על המסיבה, החרימו את כמויות האלכוהול הגדולות ועצרו ארבעה צעירים שארגנו את המסיבה.

אבל ברוב המקרים זה לא מסתיים ככה. עשרות חיילים בסדיר וחיילים משוחררים מעורבים בשנים האחרונות בענף ארגון מסיבות הטבע, המגלגל, על פי נתונים לא רשמיים של המשטרה, מחזור כספי של כ-20 מיליון שקלים בשנה. בשנים האחרונות מסיבות הטבע הפכו ללהיט בקרב צעירים שמעדיפים לבלות בחיק הטבע, לצלילי מוסיקה אלקטרונית, בשתיית אלכוהול ובשימוש בסמים קלים ומסוכנים.

להערכת גורם במשטרה המעורה היטב בתופעה, כמות המסיבות עולה מדי שנה, "פעם היו בקושי 20 או 30 מסיבות כאלה בשנה, היום זה הפך לתעשייה שמגלגלת מיליוני שקלים בשנה. יש היום מאות מסיבות כאלה והמארגנים מרוויחים הן מדמי הכניסה והן ממכירת אלכוהול וסמים. במסיבה בה משתתפים כמה מאות אנשים ולעיתים גם אלפים, ניתן להגיע לרווח של כמה עשרות אלפי שקלים נטו". המסיבות מתקיימות בעיקר בסופי שבוע, בקיץ ובחגים.

מסיבות האסיד הן לא דבר חדש. המסיבה הראשונה הייתה בפארק אשכול, בהשתתפות כ-5,000 איש, בראשית שנות התשעים. במשטרה לא הבינו אז במה מדובר ולא ידעו שמדובר במסיבה בה מעורבים סמים. עד שבמשטרה הבינו שמסיבות הטבע הן למעשה גם מסיבות סמים חלפו עוד כמה שנים טובות, ועד אז המארגנים גזרו קופונים שמנים ביותר.

בשנים האחרונות פועלת המשטרה נגד המסיבות האלו, אך מאחר שמיקומן אינו מתפרסם מראש וכל הפרטים נשמרים בסודיות מירבית, המשטרה מצליחה לחשוף רק בין עשר לעשרים מסיבות טבע בשנה ולהגיש כתבי אישום נגד המארגנים.

מוכרים סמים, משכירים דוכנים ומארגנים הסעות

החגיגה נגמרת (צילום: חדשות 2)
מסיבות הטבע הן הכנסה משתלמת במיוחד. ארכיון|צילום: חדשות 2
"מסיבות הטבע הן לא בעדיפות עליונה של המשטרה, אם אין לנו מידע או תלונה אנחנו לא עוסקים במיגור התופעה. יש לנו מספיק דברים בוערים על הראש לטפל", מודה גורם במשטרה, "פרט לכך, גם העונשים שמוטלים על המארגנים ומוכרי הסמים במסיבות הם לעיתים מגוחכים וזה נגמר במאסר על תנאי וקנס, מה שמעודד אותם להמשיך בארגון מסיבות".

מארגני המסיבות, חלקם חיילים בסדיר שאינם משרתים ביחידות קרביות, שוכרים שירותיהם של תקליטנים, דואגים להצטייד בכמויות גדולות של חשיש, נייס-גיא "משופר", אל.אס.די, מריחואנה ואקסטזי. מחירי הסמים הללו נעים בין 50 ל-400 שקל. בנוסף, הם משכירים דוכנים ב-1,000 שקל ליום לצעירים שמוכרים בהם אוכל, פריטים בעבודות יד ועוד.

"מסיבות כאלה מאוד מסוכנות משום שמרבית הצעירים שמגיעים אליהם בפעם הראשונה רוצים להשתמש בסמים וההשפעה שלהם על הגוף יכולה להיות קטלנית לגביהם. לעיתים לוקח לסם מסוים 10-12 שעות עד שהוא מתפוגג ומחזיר את האדם למציאות", מסביר קצין בכיר במשטרה.

האתרים המבוקשים למסיבות אסיד נמצאים בים המלח, מדבר יהודה -אזור נחל צאלים ועין גדי, יער יתיר, יער להב, יער מיתר, יער בן שמן, אזור עמק חפר, אזור חוף פלמחים, פארק גולדה באזור רמת נגב, פארק אשכול, יער עופר, אזור רמת חובב וחורשת אבירים בגליל המערבי.

"כשיש לנו מידע על מסיבות אסיד אנחנו משגרים בלשים צעירים כדי שיתעדו את האירוע במצלמות, ישתלבו באווירה להבין מי מארגן ומוכר את הסמים, לעיתים מבצעים רכישת סמים ואז מבצעים את המעצרים", גילה קצין במשטרה.