לפני כארבע שנים פרצה במועצה המקומית חורה שבנגב מלחמת חמולות. במהלכה נרצח אדם אחד ולאחריה נערכו הצדדים להפרדת כוחות כדי למנוע נקמות דם מיותרות.
כתוצאה מאותה הפרדה, ובמשך כמה חודשים, לא פחות משמונה עובדי מועצה בכירים, נאלצו להסתגר בבתיהם, ולא הגיעו לעבודת בבית המועצה. החשש היה שאם יגיעו תתלקח שוב אותה מלחמת חמולות, היות ושאר חברי המועצה היו שייכים לחמולה השניה.
במשרד הפנים החליטו, יחד עם בכירי המועצה, לגבש תוכנית שתחזיר את הישוב לשגרה ותאפשר ל-16 אלף תושבי העיירה לקבל שירות ראוי ולא לקוי מהמועצה. וכל זאת בלי חשש לחיסולי חשבונות מיותרים.
ישבו בכירי היישוב עם נציגים ממשרד הפנים ויחד הגיעו לפתרון על פיו אותם שמונה בכירים יחזרו לעבוד, אבל לא מבית המועצה, אלא ממשרדים שונים בעיירה, מבתי הספר ומוסדות ציבור אחרים. כל מקום בו בני החמולה היריבה לא עובדים בו.
וכך נפתר העיוות בו שמונה עובדים בכירים מקבלים משכורת ולא מגיעים לעבודתם, אבל נוצר עיוות חדש. באותם משרדים מאולתרים אין שעוני נוכחות, אין מנהלים וקבלת הקהל היא בעייתית ומאולתרת. העובדים מגיעים למקום עבודתם החדש ועובדים ללא פיקוח ראוי.
"זה לא הגיוני שבכירים במועצה יעבדו בכל מיני משרדים של בתי ספר או מוסדות אחרים כשאף אחד לא מפקח על עבודתם ויודע מה הם עושים בכל זמן נתון", קובל בכיר במשרד הפנים, "למה הם לא יכולים כמו כל עובד מועצה שנתון לפיקוח יומיומי? הרי אם מישהו ירצה לחסל אותם מהחמולה שנפגע, הוא ממילא יכול לעשות את זה בכל מקום. כל ההסדר הזה הוא הזוי לגמרי".
אם זה נשמע לכם הזוי, מה תגידו כשתשמעו שבקופות החולים בישוב החליטו לעשות חלוקה של ימי השבוע לפי החמולות. בימים ראשון, שלישי וחמישי מותר לבני חמולה אחת להגיע, ובשאר הימים, החמולה השניה. ואם הילד חולה ביום הלא נכון? שיחכה למחר.
משרד הפנים מינה מגשר כדי שינסה לפתור את הענינים בין החמולות, אבל לא בהצלחה גדולה והפרדה בין שתי החמולות מורגשת בכל מקום בישוב.
משרד הפנים: "יצרנו סביבה שתמנע את המגע הישיר בין החמולות"
רק לפני מספר חודשים בוצע רצח כפול בכניסה לחורה כתוצאה מסכסוך בין חמולות אחרות. אז נורו למוות צעיר ונהג מונית באר שבעי שנקלע למקום. הרצח בוצע כנקמה על רצח כפול אחר שבוצע בדיוק באותו מקום לפני כחצי שנה, במהלכו נורו שני אחים למוות מטווח קצר על רקע סכסוך בין משפחות יריבות.
ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "משרד הפנים פעל לגישור בין שתי החמולות ומינה מגשר לצורך זה. כתוצאה מכך הוחלט על סטאטוס קוו בישוב במסגרתו יעשו מאמצים ליצור סביבה שתמנע את המגע הישיר בין שתי החמולות. לצורך זה חולקו ימי קבלת הקהל בין שתי החמולות בקופת החולים ובכל מוסד ציבורי אחר. במסגרת זו נמצא פתרון לחלק מעובדי המועצה שחששו ממגע עם בני החמולה היריבה ואושר להם להמשיך לעבוד ממבני ציבור שבאחריות המועצה ובסמוך למועצה. מועצת חורה מתפקדת ומספקת שירותים לתושבים ונתוני החציון הראשון לשנת 2012 מגלים כי הרשות מאוזנת תקציבית".