בית המשפט המחוזי בתל אביב פסק היום פיצוי של 215 אלף שקלים לתושב מרכז הארץ שניתוח לייזר לשיפור הראיה שעבר, נכשל.
לפני כ-13 שנה פנה ח', בן 55, לרופא עיניים המתמחה בניתוחי לייזר לשיפור הראייה וביקש לשמוע על ניתוח לייזר לשיפור הראיה. הוא עבר שורה של בדיקות אחריהן הובטח לו שהתוצאות ישביעו את רצונו וראייתו תשתפר, עד כדי כך שלא יזדקק בעתיד להרכיב משקפיים. אגב, רק כ-40 אחוזים מהמבקשים לעבור ניתוח כזה עומדים בתנאי הסף שלו.
אלא, שהניתוח נכשל ולא רק שראייתו של ח' לא השתפרה, אלא שנגרמו לו נזקים כבדים בעיניים. ח' הגיש תביעה נגד הרופא לבית משפט השלום בתל אביב כשהוא מצרף חוות דעת של רופא עיניים מומחה אשר קבע חד משמעית כי הנתבע התרשל וגרם נזק כבד לתובע.
עוד נטען, כי הבדיקות המקדמיות היו בעייתיות וכי העובדה שמנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA ) לא אישר בזמנו את הניתוח ואסר אותו בארצות הברית מלמדת על הבעייתיות בביצוע ניתוח לייזר באותו זמן. לדברי ח', הרופא לא הזהיר אותו מהסכנות הכרוכות בניתוח ולא אמר לו שראייתו עלולה להיפגע.
בית המשפט קיבל חלקית את תביעתו של ח' וקבע לו פיצויים בסכום של 100 אלף שקלים. השופט קבע כי התרשלות הרופא מסתכמת בכך שלא מסר לתובע את כל המידע טרם ביצוע הניתוח.
אבל ח' לא היה מרוצה מפסק הדין והגיש ערעור לבית המחוזי בתל אביב. לטענתו, בית משפט השלום לא התחשב בנזקים שנגרמו בעקבות הניתוח, ביניהם הפסד ימי עבודה ונכות של עשרה אחוז בחדות העין. לדבריו, כל מטרת הניתוח היתה הסרת המשקפיים וכיום הוא נאלץ להרכיב אותם.
שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבלו את ערעורו של ח' וקבעו כי הרופא הפר את סעיף 13 לחוק זכויות החולה כאשר לא סיפר לו על הסכנות הכרוכות בניתוח מסוג זה. השופטים החליטו להכפיל את סכום הפיצוי שעל הרופא לשלם ל-215 אלף שקלים, בנימוק שהוא עבר סבל רב שבגינו הוא זכאי לפיצוי גדול.