"הנהלת המפעל הונתה את העובדים ועבדה עליהם בעינים", כך אומר היום מאיר כהן, ראש עיריית דימונה, ומועמד ברשימתו של יאיר לפיד לכנסת.
מפעל הטקסטיל "כיתן" בדימונה, מסמלי תעשיית הטקטסיל המקומית, נסגר היום אחרי 52 שנות פעילות בו נתן פרנסה לאלפי משפחות, תושבות האיזור. בשיאו העסיק המפעל למעלה 1200 עובדים. בשנים האחרונות ספג המפעל טלטלות רבות. לפני כשנה נותרו בו מאה עובדים בלבד, והיום הוא ספג מכת מוות אחרונה כש-40 עובדיו האחרונים קיבלו הודעה על פיטוריהם המידיים. רובם נותרו שעות ארוכות בכניסה למפעל כשהם המומים ואחוזים בידיהם את מכתבי הפיטורים.
בקרב תושבי העיר שורר זעם רב על ההחלטה, משום שמדובר בעובדים וותיקים, חלקם מבוגרים, שסיכוייכם לחזור לשוק העבודה קטנים מאד, בוודאי נוכח גילם ובאיזור בו הם מתגוררים. מפעל מטאור, שעוסק באריגת רשתות ברזל לחממות ומטעי בננה, כבר הודיע שיקלוט בשלב הראשוני כמה העובדים שפוטרו וייתכן שבהמשך יקלוט עובדים נוספים.
"ממה שהבנתי מיו"ר וועד העובדים, חנניה אוחיון, הנהלת המפעל הונתה את העובדים ועשתה מעשה נבלה כאשר פיטרה את כולם", אומר ראש העיר, "כבר לפני שנה הזהרתי את הוועד שאם לא יתעוררו ויעשו רעש והפגנות, ההנהלה לא תדאג להם ותצפטר אותם. לצערי הם לא הקשיבו לי משום שהנהלת המפעל הרגיעה אותם כשאמרה להם שכדאי להם לעשות צמצומים פנימיים של כמה עשרות עובדים ובתמורה ההמפעל לא ייסגר. ההבטחה לא קוימה והעובדים פוטרו. מדובר בעובדים מבוגרים שלצערי רבים מהם לא הצליחו למצוא עבודה".
"המפעל היה המשפחה שלי"
יבגניה סולבר, בת 57, אם לשני ילדים, מבקרת טיב שעבדה במפעל ב-22 השנים האחרונות, אמרה היום בכאב: "ההרגשה קשה מאד. אחרי 22 שנים זה מרגיש כאילו זרקו אותי מהבית. המפעל הזה היה המשפחה שלי. חגגנו פה שמחות, חיתנו ילדים, ופתאום סוגרים את הדלתות. ידענו שהולכים לסגור, אבל לא חשבנו שזה יקרה כל כך מהר. זה יום עצוב וכואב. בגילי יהיה לי קשה למצוא עבודה ואני לא יודעת מה יהיה בעתיד".
לדברי מנכ"לית כיתן , אסתר אלדר, "כמדיניות של בעלים נמנעה סגירת המפעל במשך שנים רבות, אך בשנתיים האחרונות המצב החמיר מאוד והחברה החלה לייבא את מוצריה מיצרנים בטורקיה והמזרח הרחוק, כמו רוב החברות הישראליות המוכרות מוצרי טקסטיל. בימים אלה אנו עושים מאמצים להשכיר את שטח המפעל לחברה תעשייתית אחרת, כדי לספק תעסוקה לעובדים. בשנתיים האחרונות כבר הושכרו חלקים משטחי המפעל לשתי חברות אחרות ורבים מעובדי המפעל שפוטרו - נקלטו בהן".