הקרב הבא של לפיד - על התואר (צילום: חדשות 2)
כשליש מהגולשים נותרים נטרליים, עד שלפיד יכריז על מסגרת פוליטית לפעילותו|צילום: חדשות 2
יאיר לפיד הכריז על הצטרפותו לפוליטיקה רק אתמול, אך התגובות בנושא החם, שהגיעו אתמול לשיאן, החלו ברחבי הרשת כבר לפני כשנתיים. ניתוח של חברת buzzilla  לניטור וניתוח תוכן אינטרנטי מבהיר את התמונה: כמה אנשים תומכים בהכרזתו של לפיד וכמה מתנגדים לה? ומה אומרים הגולשים על לפיד כפוליטיקאי טרי?

יותר מחצי מהגולשים מתנגדים, עיקר התגובות הן בטוויטר

מאז הודעתו של לפיד ביוני 2010 כי הוא אינו מתכנן להיכנס לפוליטיקה, שמו לא היה חם כל-כך ברשת כפי שהיה אתמול. פרישתו של לפיד מהנחיית "אולפן שישי" והצהרתו על המעבר לפוליטיקה יצרה אתמול 1,662 דיונים בנושא ברחבי האינטרנט, כשני שלישים מתוכה התקיימו בטוויטר.

56 אחוזים מהתגובות בנושא התגלו כתגובות שליליות. טענותיהם של הגולשים נגד הכרזתו של לפיד בלטו בעיקר בטוויטר, נבעו מחוסר ניסיונו בתחום והתבססו בחלקן על ניסיון העבר של מפלגתו של אביו, טומי לפיד. מקור בולט לשיח המתנגד לכניסתו של לפיד לפוליטיקה הוא קהל, דתי ימני בעיקרו, שמתנגד נחרצות לאידיאולוגיה אותה צפוי לפיד להציג.

תגובות הגולשים ברשת - יאיר לפיד (צילום: buzzilla)
צילום: buzzilla
16 אחוזים בלבד מתוך השיח האינטרנטי בנושא היה חיובי ותומך ומרבית התגובות החיוביות הופיעו דווקא בפייסבוק. 28 האחוזים הנותרים מתוך השיח על לפיד ברשת מעידים על ניטרליות הגולשים כלפי הצהרתו האחרונה. בבסיס התגובות "האדישות", עומדת הטענה כי הכרזתו של לפיד הייתה ריקה מתוכן. לפיד נמנע מלציין באיזו מסגרת פוליטית הוא מתכוון לפעול וטרם הכריז על מצע פוליטי כלשהו.