עשרות פעילים חברתיים הקימו אתמול אוהלים בגינת לוינסקי בתל אביב. אולם להפתעתם גילו שבעוד שבשדרות רוטשילד מותר לישון באוהלים במשך שבועות, בדרום העיר הדבר אסור אפילו ללילה אחד. לפנות בוקר, הגיעו פקחי "הסיירת הירוקה" של העירייה, פירקו, החרימו ציוד ופינו את המפגינים.
"אחרי שכל החיים אנחנו חיים במצוקה ומחאה, גם תושבי רוטשילד הצטרפו אלינו", מספרת שולה קשת, תושבת שכונת נווה שאנן ומנהלת תנועת "אחותי", שהייתה בין מקימי מאהל המחאה. "אתמול אחר הצהריים הגענו כ-100 אנשים לגינה, הקמנו את האוהלים ושאר הציוד. בסך הכל היו לנו 12 אוהלים, כאשר שלחנו שניים מהם לשכונת התקווה."
פקחי "הסיירת הירוקה" הגיעו אחרי שעה בדיוק. "בניין המשטרה היה בעבר הלא רחוק גן ילדים ששירת את ילדי השכונה", אומרת קשת "כמה סמלי שהעירייה בחרה לסגור מוסד שפעל למען השכונה ולפתוח אחד שפועל נגדה".
הפעילים לא הסכימו לפנות את האוהלים והפקחים לא ניסו לפנותם בכוח ואף נתנו להם אישור להישאר במקום. 15 איש נשארו לישון במקום. אולם ב-04:30 חזרו לפתע הפקחים. "התלוו אליהם מספר רב של בריונים, ללא מדים, שמשכו את הציוד שלנו, חלקו ציוד הגברה יקר", טוענת קשת. לדבריה הפקחים ועוזריהם לקחו את חפציהם האישיים של המוחים ולא השיבו אותם. "לקחו לי את הנעליים, אולצתי לחזור יחפה הביתה, בשכונה של מחטים ומזרקים."
"זה לא המאבק של רוטשילד"
המפגינים מדגישים כי הפקחים לא הציגו צו פינוי למרות דרישותיהם. בתשובה לטענותיהם ענו הפקחים: "שיקרתם לנו. אתם נותנים לסודנים לישון פה". קשת לא מתביישת בזה. "הם האנשים הכי חלשים באזור פה והם מנסים להיאבק על המינימום שצריך בשביל להתקיים", היא אומרת.
קשת מדגישה שלמרות שמדובר במחאה דומה, קיימת הבחנה חשובה בין המאבק ברוטשילד לבין זה בלוינסקי: "המאבק שלנו הוא של העניים, לא מעמד הביניים שמרגישים לראשונה על בשרם את מה שאנו חשים כבר עשרות שנים. חשוב לנו שקולן של השכבות המוחלשות ישמע והיום ב-19:00 אנחנו חוזרים להקים את המאהל בגינת לוינסקי וגם נתחשבן עם המפנים בצורה משפטית."
מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "עיריית תל-אביב-יפו מכבדת ומאפשרת את מחאת האוהלים. המקום שהוקצה לכך הוא בשדרות רוטשילד וכך הוסבר גם למוחים בגן לוינסקי. המאהל לא פונה באופן מיידי וניתנה למוחים שהות לפנותו בעצמם ומשלא נעשה כן הוא פונה השכם בבוקר. כל הציוד יוחזר לבעליו".