בשבוע שעבר עוררה מנכ"לית יאהו מאריסה מאייר מיני סערה כשהודיעה שלא תאפשר יותר לעובדיה לעבוד מהבית. אימהות התרעמו עליה בטענה שמדובר בתקנה שפוגעת דווקא בהן שמנסות לשלב את העבודה עם גידול הילדים ומנכ"לים אחרים טענו שעבודה מהבית רק מסייעת לעובדים ולעבודה יעילה יותר.
בישראל אפשר למצוא מקומות עבודה שמאפשרים עבודה מהבית, בעיקר בתחום ההיי-טק, ותוך הגבלת מספר הימים, כשמדובר ביום אחד בדרך כלל. בדקנו בסקר מיוחד מה עמדת הציבור הישראלי בעניין.
מהסקר שנערך על ידי מכון הסקרים "פאנלס" עבור mako, עולה, כי למרות שיש מקומות עבודה שמאפשרים זאת, רוב הישראלים לא עובדים מהבית (51.4%). 20.8% מהנשאלים ענו שהם עובדים מהבית פעם בשבועיים, פעם בחודש או בתדירות נמוכה יותר. 16.3% עובדים מהבית פעם-פעמיים בשבוע ו-11.6% עובדים מהבית כל השבוע.
ומה בנוגע לטענה שדווקא אמהות נפגעות מההחלטה של מאריסה מאייר? לפחות בישראל יותר גברים עובדים מהבית מנשים. מנתוני הסקר עולה של 9.3% מהנשים עובדות רק מהבית בעוד שאצל הגברים מדובר ב-14.2%. 14.1% מהנשים עובדות פעם-פעמיים בשבוע מהבית לעומת, 18.6% מהגברים. ו-56.1% מהנשים לא עובדות בכלל מהבית, לעומת 46.2% מהגברים.
44.6% היו שמחים לעבוד מהבית
ומה בנוגע לשביעות הרצון של אלו שכן עובדים מהבית תמיד? מבין הנשאלים, 58.2% ענו שהעבודה מהבית יעילה יותר. 13.3% מהם ענו שהיא יעילה פחות ו-28.3% אמרו שאין הבדל. מבין כל הנשאלים יש פחות או יותר שיוויון בין התשובות – 33.5% מהנשאלים חושבים שהעבודה מהבית יעילה יותר. 30% חושבים שהיא יעילה פחות, ו-36.4% חושבים שהיא יעילה באותה מידה.