מקום ההזנקה של מרתון ירושלים (צילום: חדשות 2)
"האחרונים מתאמצים לא פחות". נקודת ההזנקה של מרתון ירושלים|צילום: חדשות 2
חשבתם פעם למי באמת מגיע הגביע בתחרויות המרתון? לאתלט שנמצא בשיא אונו ומזנק ראשון כאייל אל עבר קו הסיום או אולי דווקא לאחרון הרצים, זה שלא מוותר גם אחרי שראה את כלל המתחרים חולפים על פניו ומגיע אחרון לקו הסיום בשארית כוחותיו?

קבוצת "חושבים בצבע" המכנה את עצמה "משרד פרסום חברתי" המורכב ברובו מאנשים בעלי מוגבלויות המתמודדים בעצמם עם לא מעט אתגרים בחייהם, החליטה שגם על נחישות והתמדה מגיע פרס. במרתון ירושלים שייתקיים ביום שישי (ה-1.3) תחלק הקבוצה גביע לאחרון הרצים, ופרסים בשווי אלפי שקלים לשלושת המקומות האחרונים שיחצו את קו הסיום.

את הפרסים יעניק זאב נווה בן ה-85, שהשתתף במאות תחרויות ריצה ומחזיק בכ-150 גביעי טריאתלון, תחרויות בהן השתתף עד לשנה שעברה. נווה הוא ניצול שואה שהוריו נרצחו על-ידי הנאצים בצ'כוסלובקיה. "כבחור צעיר עבדתי בוקר, צהריים וערב וכמעט ולא היה לי זמן לעשות ספורט. יצאתי לפנסייה בגיל 61 ואז סופסוף יכלתי להתאמן. ברגע שהצלחתי לרוץ ריצת 10 ק"מ השתתפתי בטריאתרלון הראשון שלי", הוא מספר, "בעייני זה רעיון גאוני לתת פרסים למתמידים, ולאו דווקא לאלה שמגיעים ראשונים. הם מתאמצים לא פחות מאלה שמגיעים ראשונים וזה נראה לי כמו תמריץ מצויין". 

אורן, יזם הרעיון הסובל מעיוורון, מסביר כי מטרת הקבוצה היא לקדם את ערכי ההתמדה ולהעביר מסר חברתי נוסף. "יש מיתוס כזה שמדובר שתחום התקשורת והקריאייטיב הוא גילדה סגורה ושאנשים בעלי מוגבלויות יכולים לעסוק רק במקצועות ספציפיים. באמצעות מסר חברתי וקריאטיבי אנחנו מנסים להפריך את המיתוס ולעודד התמדה, גם בקרב אנשים שנתקלים באתגרים", הוא אומר. 

מי שיממן את חלוקת הפרסים יהיה קלוד גנור, מנכ"ל חנות ספורט בירושלים. "נרתמנו להרים את הכפפה ולתגמל את האנשים שעוסקים בספורט בשמם של אותם ערכים באופן יומיומי. את המנצחים תמיד יש מי שיתגמל", אמר.