מכונית (צילום: Thinkstock)
בשלוש השנים האחרונות המשטרה עיקלה מכוניות בשווי 40 מיליון ש"ח|צילום: Thinkstock
ראשי ארגוני הפשיעה בישראל ומאות חייליהם עוברים גם הם, כמו לא מעט ישראלים, למכוניות שכורות וליסינג. הסיבה שלהם קצת שונה - הם מקווים שכך המשטרה לא תוכל להחרים את מכוניותיהם המפוארות.

במשך שנים רבות, המכוניות המפוארות שהחזיקו העבריינים, כמו מרצדס, ב.מ.וו ויגואר, היוו סמל סטטוס ובעזרתן הראו ראשי ארגוני הפשע ליריביהם עד כמה הם עשירים.

לפני כשמונה שנים חוקקה הכנסת את חוק הלבנת ההון, המחייב כל אזרח להצהיר על נכסיו ומה מקורם, במטרה להוכיח שלא הושגו באמצעות פשע או ארגוני טרור. וכך, בשנים האחרונות עיקלה משטרת ישראל מאות מכוניות השייכות לראשי ארגוני הפשיעה, חייליהם, בני משפחותיהם וחברים. בשלוש השנים האחרונות עיקלה המשטרה מכוניות של עבריינים בשווי של כ-40 מיליון שקלים ובסך הכל בשנה האחרונה חולטו יותר מ-150 מיליון שקלים מעבריינים על מכוניות, בתים ועוד. 

בפשיטות שהיו באחרונה על עסקיהם של ארגוני הפשיעה גילו החוקרים שאין להם אפשרות לעקל את המכוניות הרשומות על שם חברות השכה וליסינג. בכמה מקרים עבריינים בכירים אף מכרו את הווילות המפוארות שלהם ועברו לווילות שכורות, גם זאת על מנת למנוע מהמשטרה את עיקול בתיהם: "העבריינים הולכים ונהיים יותר ויותר מתוחכמים בניסיון למנוע מאתנו כל אפשרות להחרים את רכושם ובכלל זה מכוניות ובתים. יש כמה עבריינים שבאחרונה אפילו מכרו את בתיהם ועברו להתגורר בבתים שכורים כדי שלא נחלט את בתיהם", מספר קצין בכיר.