לכאורה מדובר במעצר רגיל לחלוטין. פשיטה על משתלה ובה עשרות שתילי מריחואנה, מכונת אריזה וסמים המוכנים להפצה. לקינוח מצאו הרופאים רובה אוויר, שהוחזק ללא רישיון. אלא שעצור עצמו לא היה עבריין מוכר, או אפילו עבריין מועד, אלא בכיר במוסד גריאטרי, סגן אלוף לשעבר. עם זאת, בכיר באגף לחקירות ומודיעין הודה בפספוס: לא נעשתה חקירה סמויה שתוכיח שהבכיר סחר בסמים אותם גידל.
קצינים במשטרה טוענים כי קיימת עלייה דרמטית במעורבות של נושאי תפקידים בכירים בתחום גידול וסחר בסמים. לרוב, מדובר באנשים שיצרו לעצמם חוג לקוחות פרטי, במקרים רבים במקום עבודתם. "רק באזור המרכז יש בין 300 ל-500 משתלות מריחואנה בבתים ובמקומות עבודה", מעריך קצין בדרגת תת-ניצב. "אנחנו מדברים פה על אנשי הייטק, עורכי דין, בכירים במפעלים שונים ואפילו רופאים".
המשטרה מתקשה לאתר את המגדלים, כיוון שאלה אינם מחוברים לעולם הפשע "המוכר". בשנה שעברה עצרו בלשי ימ"ר לכיש עובד הייטק ממפעל מיקרון בדרום. "במקביל לייצור שבבים הוא ייצר גם סמים שאותם הוא מכר בתחומי המפעל", מספר אחד השוטרים." מיקרון כמו מפעלי הייטק דומים סגורים לגישת הציבור ואתה לא יכול לעשות שם מעקבים בלי לחשוף את עצמך". במקרה הזה המשטרה תיאמה את המעקב עם הנהלת המפעל. "אבל יש פה סיכון כי אתה לא יודע מי אתו ולמי הוא מוכר שם. באותה מידה מישהו יכול היה להדליף ולחסל את המעקב".
אולם אם דמיינתם אנשים משכילים שמנסים להילחץ ממשבר כלכלי, המשטרה מציירת תמונה אחרת. לדברי השוטרים מדובר על אנשים שמרוויחים בין 20 ל-50 אלף שקל בחודש, אבל רוצים עוד. מועדון לקוחות סגור של בין 30 ל-40 איש פירושו הכנסה נוספת של 100 אלף שקל בחודש לכל מגדל.
הבעיה מתעוררת לאחר שהמשטרה מניחה עליהם את ידה, אז העונש עלול להגיע עד 20 שנות מאסר. "זה לא העבריין שנכנס לכלא ויודע שזה חלק מהחיים שלו. האנשים האלה לא יודעים מה זה כלא", מספר אחד הקצינים ומנסה לצייר תמונה מפחידה ככל האפשר. "פתאום הם נחקרים כאחרון העבריינים וסוגרים אותם בתא עם רוצחים ואנסים. זה מביא אותם למשבר מאוד קשה. ברור שהם מאבדים את מקום העבודה שלהם ויהיה להם מאוד קשה למצוא מקום חדש עם רישום פלילי".