הסרטון המצויר "כולל נגד קולג'", מתאר באמצעות אסתטיקה של משחקי וידאו ישנים, את חייו של הסטודנט הישראלי הממוצע לעומת חייו של תלמיד ישיבה חרדי. את הסרטון, שכבר הפך ללהיט ויראלי ברשת האינטרנט, יצרו שני סטודנטים במחלקה לתקשורת חזותית במרכז האקדמי לעיצוב- ויצ"ו חיפה, נמרוד דדו וניצן גלברד.
הפרויקט נוצר במסגרת קורס בהנחייתו של פרופ' שמעון זנדהאוז, במהלכו התלמידים התבקשו לעיין במגילת העצמאות ובספר "מדינת היהודים" של בנימין זאב הרצל. לאחר הקריאה, נדרש להתייחס אל הכתוב במובן של חזון מול מציאות. דדו וגלברד בחרו להתייחס בעבודתם למשפט מתוך מגילת העצמאות: "מדינת ישראל... תקיים שוויון זכויות חברתי ומדיני גמור לכל אזרחיה בלי הבדלי דת, גזע ומין".
הסרטון נשען על מסורת משחקי הארקייד האמריקאיים הדו-ממדיים שזכורים משנות השמונים, דוגמת "סופר מריו". מעבר לדיוק וההשקעה העיצוביים בדמויות המשתתפות, הרקע והעלילה המותחת, מדובר באמירה פוליטית-חברתית משמעותית על יחסי הכוחות בחברה הישראלית העכשווית.
היוצרים מספרים כי "המחאה היא אל מול חוסר השוויון מתוך נקודת המבט שלנו בתור סטודנטים. לא ייתכן שצד אחד יקבל מימון ללא נשיאה בנטל הלאומי (צבא, מיסים ככל אזרח, וכו'), בעוד הצד השני מסובסד הרבה פחות ונוטל בכל החובות".
דדו וגלברד מוסיפים "בפרויקט זה בחרנו להראות את הקשיים מולם מתמודד הסטודנט הממוצע. מעבר ללחץ הגדול בלימודים עצמם, נאלץ הסטודנט להחזיק עבודה, לממן את מחייתו, ולהתייצב למילואים בתזמונים בעיתיים. כל זאת אל מול תלמיד הישיבה הממומן ע"י המדינה ואינו תורם לה כלל." השניים מסבירים את הבחירה העיצובית שעשו: "הבחירה במשחק ארקייד קלאסי הייתה בגלל שפתו האיקונית והברורה, ומראה מסלול, שלבים ודרגות קושי שונות בדרך".
ייתכן שהסרטון מציג מציאות פשטנית מידי או נאחז בקלישאות (בכל זאת, לא כל החרדים הם מובטלים החיים על חשבון המדינה, כמו שלא כל הסטודנטים עובדים בשתי עבודות ובזמנם הפנוי מזגזגים בין בקבוקי תבערה בשטחים), אבל אין ספק ש"כולל נגד קולג'" מעלה (באופן משעשע ולא מתלהם) סוגיה דחופה על פני הסדר הציבורי הישראלי, שדורשת התייחסות מיידית.