סוף השבוע עמד בסימן הדיון הציבורי סביב תקיפה ישראלית אפשרית באיראן והשלכותיה. אפשרות התקיפה הפכה מאיום מרומז לעניין מעשי שעומד על הפרק. מי שקרא את העיתונים, צפה ב"אולפן שישי" והתעמק בראיון של "מקבל ההחלטות" ב"הארץ" הבין שמה שהיה הוא כבר לא מה שיהיה. בידיעות אחרונות הבהיר נחום ברנע שברק ונתניהו נחושים לתקוף כבר בסתיו הקרוב ורק התנגדות של הצמרת הבטחונית עומדת כעת בדרכם. כתבתו של אודי סגל באולפן שישי עסקה כבר בתוצאות התקיפה ולא בלגיטימיות שלה. וארי שביט שוחח עם "מקבל החלטות" ישראלי שהבהיר שאי אפשר לסמוך על הנשיא האמריקאי, ושישראל נחושה לדאוג לעצמה, בשעה שחלון ההזדמנויות עומד להיסגר תוך חודשים ספורים. ובן כספית, במעריב, תהה מה קרה שפתאום כולם מדברים על זה?
אז כנראה שהבלבול החל לתת אותותיו אצל הציבור הישראלי. 35 אחוזים מהציבור חושבים שתהיה תקיפה, שליש חושבים שלא ושליש אחר לא יודע אם תהיה או לא, כך עולה מסקר שערך מכון פאנלס עבור אתר mako. בסקר, בו השתתפו 300 נשאלים עלה, כי 45 אחוזים מהנשאלים סבורים שאם כן תהיה התקפה, היא תוביל אותנו למלחמה אזורית כוללת. 34.3 אחוז מהם מאמינים כי התקיפה תסתכם בירי טילים על ישראל, בין השאר על תל אביב. רק 10 אחוזים מהם נשארו אופטימיים וציינו כי הם מאמינים שלמרות התקיפה, השקט היחסי ישמר.
בכל הנוגע למקבלי ההחלטות ברגע האמת, רק 11.3 אחוז מהמשתתפים בסקר מעדיפים להשאיר את ההחלטה הסופית בידיהם של בנימין נתניהו ואהוד ברק. 51.7 אחוז מהנשאלים ציינו כי על הקבינט הביטחוני המצומצם להכריע בשאלת התקיפה הסופית ו-14.7 מן הנשאלים תמכו בהעברת ההחלטה לציבור דרך הצבעה בכנסת או משאל עם.
למרות שניתן לראות בנתונים שהישראלים דווקא מוכנים למלחמה. 32.7 אחוזים מהנשאלים מחזיקים ממ"ד תקין ומוכן בבית, ול-38 אחוזים נוספים יש מקלט זמין. ל-30 אחוזים מממשתפי הסקר אין כרגע פתרון מיגון, ולחלקם הגדול (21 אחוזים), זה גם לא כל כך איכפת.
ומה קורה בינתיים באיראן?
אז תהיה תקיפה או לא? במהלך כל העונה האחרונה של ארץ נהדרת עסקו בשאלה והתכוננו לרגע האמת