הנזק התדמיתי שנגרם לחברת גינדי השקעות בעקבות קריסת המרפסת בפרויקט גינדי פארק חדרה לא נשאר בתחומי החברה בלבד. נזק משני נגרם גם לענפים אחרים של משפחת גינדי, שבראשם גינדי החזקות.

המרפסת שקרסה (צילום: אלון שני, חדשות 2)
מותג נדל"ני גדול משנות ה–70 וה–80. המרפסת שקרסה בבניין של גינדי השקעות|צילום: אלון שני, חדשות 2

מאז תחילת השבוע שעבר פועלים אנשי השיווק ויחסי הציבור של גינדי החזקות במרץ קדחתני כדי לנסות לתקן כל כותרת שקשורה לפרשת המרפסות בחדרה, ולחדד את ההבדל בין גינדי השקעות לגינדי החזקות. הציבור הישראלי, כפי הנראה בצדק, מתבלבל בין שתי החברות עם השמות הכמעט זהים. גינדי הוא מותג נדל"ני גדול עוד משנות ה–70 וה–80, כשהאחים יגאל, משה ואברהם גינדי בנו אלפי דירות ברחבי המדינה. התדמית עברה בירושה לשאר החברות המשפחתיות - גינדי השקעות, שבבעלות בנו וחתניו של משה גינדי, וגינדי החזקות, שבבעלות בתו ובניו של יגאל גינדי - אך בשעת משבר הקשר המשפחתי גורם לנזק תדמיתי גורף.

חברת גינדי השקעות, שבבעלות מנור גינדי, איל פרידמן ואורי לוי, היא יזמית שאיגרות החוב שלה נסחרות בבורסה בתל אביב. היא עומדת מאחורי פרויקט השוק הסיטוני תחת השם "גינדי תל אביב", שבו קניון ו–722 דירות ברחוב החשמונאים בעיר; גינדי סיטי ברמלה, שבו 364 דירות; White בראשון לציון, שבו 77 דירות; גינדי פארק בחולון, עם 368 דירות; וגם פארק חדרה (76 דירות), שבו קרסה המרפסת.

בני הדודים של מנור גינדי הם הבעלים של גינדי החזקות - ליטל גינדי־מטלון, אבי גינדי, גיא גינדי, רועי גינדי ומנחם גינדי. אחד הפרויקטים הגדולים שלה נמצא בצד השני של רחוב החשמונאים - פרויקט שרונה, שבו 324 דירות. בשנים האחרונות יזמה ויוזמת גינדי החזקות פרויקטים גדולים בהרבה מבת הדודה שלה, כמו LIFE בשהם (298 דירות), LIFE המשתלה בתל אביב (452 דירות), מגדלי הלאום בראשון לציון (490 דירות) ומגדל G תל אביב.

רוכבות על ההצלחה - נסחפות בכישלון

בשנים האחרונות רכבו שתי החברות על גלי ההצלחה אחת של השנייה. תקשורת ופרסום רבים ליוו את מאמצי השיווק של הפרויקטים של שתי החברות. שמות הפרויקטים תמיד נושאים את שם המשפחה גינדי, ובדרך כלל בצירוף עם מלה באנגלית: גינדי סלקטד, גינדי פירסט, גינדי רזרב, גינדי הייטס, גרנד גינדי; וכך התקבעה בתודעה הציבורית סוג של אשליה, שמדובר בחברת ענק שנמצאת בכל מקום - חברת גינדי.

באתר של גינדי השקעות אפשר למצוא סיכומים מתוך סקרים וכותרות בעיתונות שמצביעות באופן ברור על ההתייחסות לשתי החברות כחברה אחת, ועל כך שלפחות גינדי השקעות לא טרחה לחדד את ההבדלים: "על פי סקר גיאוקרטוגרפיה מספטמבר 2010 עולה כי גינדי מובילה את שוק הנדל"ן בישראל בתחומים רבים וביניהם, בין היתר, התמורה עבור הכסף (value for money), אמינות, מקצועיות ואיכות הבנייה", נכתב בכותרת אחת שמופיעה באתר. ובשתי כותרות נוספות: "על פי סקר גלובס ממארס 2012, גינדי היא חברת הנדל"ן המובילה בישראל" ו"על פי סקר משאלי 'ידיעות אחרונות' 2013, גינדי היא הזוכה במקום הראשון בגביע מותג הזהב בין חברות הבנייה בישראל".

המרכיב היחיד שיצר איזושהי הבחנה בין שתי החברות היא ליטל גינדי־מטלון מגינדי החזקות - הדמות הנשית היחידה מבין כל הבעלים שיצרה לעצמה איזשהו סימן זיהוי, אם לא בציבור, לפחות בין הפעילים בשוק הנדל"ן.

בשנים האחרונות ביקשו בחברת גינדי החזקות ליצור בידול משמעותי יותר מבני הדודים - מבלי לגרוע מהחברה את הנכס התדמיתי הגדול של השם גינדי. הסממן הראשון היה שינוי השם והלוגו - במקום גינדי החזקות בעברית, השם גינדי בלבד באנגלית ובפונט כתב יד, ומתחתיו השם "גינדי החזקות" בעברית, בקטן. בנוסף, שמות הפרויקטים של גינדי החזקות יצאו מהשבלונה של גינדי בהצמדה לשם תואר באנגלית. הפרויקטים החדשים נושאים שמות כמו מגדלי המוזיאון במערב ראשון, מגדלי הלאום, LIFE המשתלה בתל אביב, OAK רמת השרון ושרונה תל אביב.

יש לציין כי גם בניו של אברהם גינדי הקימו חברת נדל"ן, בשם חן ואיתי גינדי. השניים שמרו על השם, התדמית והמורשת של גינדי, אבל החברה נושאת את השמות הפרטיים, וכך נוצר בידול מהחברות האחרות - השקעות והחזקות.

>> הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות בנושא:

>> "הבודקים של גינדי השקעות איבדו צבע בפנים ואמרו: 'פחד מוות, היו צריכים להיות 12-11 ברזלים ויש רק שניים"

>> אחרי קריסת המרפסת: האם הדיירים יצליחו לבטל את רכישת הדירות?