הקור, השלג והגשם הרב שירד בימים האחרונים אולי גרם למפלס הכנרת לעלות בעשרות סנטימטרים, אבל בסופו של דבר מי שישלם והרבה מכיסו הם תושבי ישראל.
הנזקים שנגרמו לחקלאים נאמדים בכמה מאות מיליוני שקלים. בצפון הארץ ובשרון נגרמו נזקים כבדים מאוד לחממות ולגידולים בשטחים הפתוחים. כמויות הגשם הרבות שירדו גרמו להצפת שטחי הגידולים ובימים הקרובים צפוי מחסור גדול של ירקות במרכולי המזון, דבר שיגרום לעלייה במחירים.
"להערכתי, מחירי הירקות יעלו בין 20 ל-50 אחוז", טוען מזכיר ארגון מגדלי הירקות, מאיר יפרח, "גידולים בשטחים פתוחים נפגעו, ומספיק שמי הגשמים יציפו אותם כמה ימים הם ייהרסו וכל עבודת החקלאים תרד לטמיון. אני מדבר על השומר, החסה, חיטה, אפונה, כרוב, בצל וירקות נוספים שמחירם צפוי לעלות עקב ירידה בגידולים בגלל הגשמים והקור המקפיא".
עופר ברנע, חקלאי מצפון הארץ התראיין הבוקר לגלי צה"ל וסיפר בכאב כיצד גידוליו החקלאיים נפגעו באורח קשה מאוד. "אלף דונם של גידולי שדה הוצפו אצלי. מדובר בגזר, תפוחי אדמה, אפונה, מטעים וגידולי גינה אחרים. זה מרשים בעין אבל כואב בלב. הושקעה המון עבודה והכול יירד לטמיון. ברגע שהמים ירדו נוכל לאמוד את היקף הנזק. גידולים כאלה לא יכולים להחזיק זמן רב תחת המים, אולי נצליח להוציא חלק מהם ואולי הכול אבוד", אמר ברנע, "אולי זה ישפיע על המחירים. יהיה מחסור כי עמק החולה הוא חלק מכל החקלאות. יש ביטוח ואני מקווה שהוא יכסה את כל הנזקים הכלכליים".
נזקים של 300 מיליון שקלים למגזר התעשייתי
בהתאחדות התעשיינים העריכו את נזקי הסופה במגזר התעשייתי-עסקי בכ-300 מיליון שקל נכון להיום. מחצית ההפסד- 150 מיליון שקל הוא כתוצאה מהיעדרותם של עובדים שעקב מזג האוויר וחסימת הכבישים במרכז הארץ וצפונה לא הגיעו לעבודה. במקביל, מוקדי הבילוי ובכלל זה מסעדות, בתי קפה, בתי קולנוע רשמו פדיונות נמוכים מאוד בגלל שמרבית התושבים העדיפו להיות ספונים בבתיהם ולא לצאת החוצה לבלות כדי לא לסכן את בריאותם ובריאות ילדיהם.
מנהלת מחלקת המחקר הכלכלי בהתאחדות התעשיינים, דפנה אבירם-ניצן ציינה, כי מאחר וסופת הגשמים ומזג האוויר הקשה יימשכו ימים ספורים סביר להניח שמרבית המגזר העסקי יצליח להחזיר את הפדיון האבוד ולהשלימו עם חלוף הסערה.
"ישנם מגזרים שנאלצו להשבית את העבודה כליל כגון מחצבות וכרייה, תעשיית המחזור, חקלאות ובינוי. הפגיעה של הסופה בהם הינה קשה ביותר ועל כן יש לתת להם מענה ממוקד ולסייע להם בהתמודדות עם הנזקים", הסבירה ניצן-אבירם.
בחלק מהמפעלים 60 אחוז מהעובדים לא הגיעו עקב מזג האוויר הקשה, אחרים נפגעו כתוצאה מחדירת מים ששיבשה את פעילות קווי היצור.