החיפושים אחר האחים, היום (צילום: היחידה האווירית ושוקי אמזלג, חטיבת דובר המשטרה)
החיפושים אחר הנעדרים בפסח. ארכיון|צילום: היחידה האווירית ושוקי אמזלג, חטיבת דובר המשטרה
בני משפחת אלסראיעה מהנגב שאיבדו את שלושת בני המשפחה בטביעה בחוף הים באשקלון במהלך חג הפסח, תובעים ממדינת ישראל פיצוי של 21 מיליון שקל.

בני משפחותיהם של נהאד בן ה-27, סולימאן בן ה-22 ונהאד בן ה-17, הגישו היום לבית המשפט המחוזי מרכז תביעת נזיקין נגד מדינת ישראל, משרד הפנים ועיריית אשקלון בטענה שרשלנותם גרמה למותם.

על פי כתב התביעה, שהגיש עורך הדין ירון הוברמן בשמם של הורי ההרוגים, ילדיהם ונשותיהם נטען, כי חוף הרחצה "דלילה" בעיר נחשב לחוף מוכרז, אשר מתקיימים בו אירועים שמארגנת העירייה מעת לעת.

העירייה הזמינה את הציבור הרחב לחגוג במהלך חג הפסח בשלל אירועים שהתקיימו בחוף. במהלך האירוע נכנסו אנשים רבים להתרחץ בים. בשעה חמש בערב נכנסו חמישה בני משפחת אלסראיעה לי וזרמים חזקים סחפו אותם עמוק לים לתוך מערבולת. אזרחים שהיו על חוף הים הצליחו לחלץ שניים מהם ואילו שלושת בני משפחתם הנוספים נותרו הרחק מאחור וטבעו.

בכתב התביעה טענו בני המשפחה, כי בחוף הרחצה לא שהו מצילים באותה העת למרות שבמקום בנויות סוכות הצלה, ואלמלא עזרתם של אזרחים שהיו במקום הטרגדיה של משפחת אלסראיעה היתה גדולה יותר.

עוד נטען בכתב התביעה, כי חוף דלילה גבה בשנים האחרונות מחיר כבד של אנשים שטבעו למוות, או כאלה שחייהם ניצלו באורח נס. הם מטילים את האחריות לאסון על משרד הפנים והרשות המקומית שלא טרחו להעסיק מצילים, שלא מנעו מאנשים להיכנס לים, לא גידרו את המקום, לא סגרו אותו ולא נקטו באמצעי זהירות אפקטיביים לשמור על ציבור המבקרים במקום.

הנתבעים טרם הגישו כתבי הגנה. ממשרד המשפטים נמסר בתגובה, "מדובר באירוע שהתרחש באזור אסור לרחצה בו מוצב שילוט המתריע על כך שהחוף אסור ברחצה. מעבר לכך מדובר באירוע שהתרחש עוד בטרם החלה עונת הרחצה. משרד הפנים חוזר ומזהיר את הרוחצים בים לא להיכנס לחוף ים שבו אין מציל. בימים אלה יעלה קמפיין הסברה של משרד הפנים תחת הכותרת 'אם אין מציל לא נכנסים לים, בחיים!'"