קרול כהן רבקה כהן (צילום: חדשות 2)
"אחותי תלחם בעניין כי היא כרגע לא מעוניינת לדבר עם אף אחד". קרול ואמה|צילום: חדשות 2
היכן נמצא אלי כהן, הישראלי שרצח את אשתו וביתר את גופתה בתאילנד, ששב היום לישראל? על פי דיווחים שונים עזב את הארץ, אך בשיחה היום עם mako אומרת אמו כי היא אינה יודעת דבר. "אין לנו מושג. אני יודעת מה שאת יודעת". ובכל זאת במשפחתה של הנרצחת קרול מסרבים להאמין שהוא עזב, למרות פרסומים בעניין.

"אחרי שנים שהוא לא ראה את אבא שלו ואת המשפחה שלו אין סיכוי שהוא לא יישאר בארץ לפחות 24 שעות. המשפחה שלו מכחישה את זה שהוא בארץ כמו שהיא הכחישה הרבה דברים בעבר, כמו שהאחיות שלו עזרו לו להעלים ראיות", טענה היום דודתה של קרול, שמחה סיאג בשיחה עם mako.

"הוא רצח ביחד איתה את כל המשפחה ועכשיו רוצחים את אחותי פעם נוספת. כמו שהמדינה ידעה לתת לו את מה שצריך כשהוא עבד כסמוי של המשטרה, צריכים עכשיו גם לשלול ממנו את האזרחות ולא לתת לו להיכנס לארץ. מפחיד אותנו שיש לו זכות אבהות על הבן הקטן שלהם, שהוא בן פחות מ-12. גם אם לא ישללו לו את האזרחות מבחינה חוקית הוא צריך להיות מטומטם להישאר בישראל יותר מ-24 שעות ואפילו עורך הדין שלו אמר את זה", היא אומרת.

במשפחה אומרים היום: "מה שנגיד או יקרה לא יחזיר אותה. אנחנו כבר מאחורי זה". הדודה סיאג מסבירה כי "עד היום אני דיברתי והפכתי להיות הפה של אחיינית שלי. מעבר לזה יש דברים שלא נוגעים לי, אלא לאחותי. היא תלחם בעניין כי היא כרגע לא מעוניינת לדבר עם אף אחד. לי כרגע אין מה לעשות חוץ מלצעוק ולזעוק והגיד את כל מה שיש לי להגיד על מערכת השלטון: היא אזרחית ישראל ואי אפשר להגיד שהוא נשפט שם ולכן אי אפשר לשפוט אותו פה. הוא צריך להישפט גם בארץ".

הבעל הרוצח ריצה רק 8 שנות מאסר מתוך 150 השנים שנגזרו עליו. כהן רצח את אשתו קרול במהלך חופשה בבנגקוק. השניים התגרשו לאחר שכהן החליט שברצונו לעבור לחיות באוסטרליה. לאחר מספר חודשים נפגשו השניים בתאילנד לבקשת כהן. מספר ימים לאחר הפגישה התברר כי במהלכה הוא ביתר את גופתה לחלקים וזרק אותם למזוודה לנהר. בית המשפט בתאילנד החליט אז שלא לגזור על כהן גזר דין מוות לאחר שהשופטים השתכנעו שהוא ביצע את הרצח שלא בכוונת תחילה. כעת הוא שב לישראל כאדם חף מפשע, בהתאם לחוק, לאחר שקיבל חנינה ממלך תאילנד בנובמבר האחרון.

הרשויות לא עדכנו את משפחת הנרצחת

עו"ד דיקלה טוטיאן זייד, יושב ראש משותפת של מרכז "נגה" לנפגעי עבירה: "לצערנו הרב לא ניתן לשפוט אותו בארץ מרגע שהוא נשפט בתאילנד ונגזר דינו זה תקף לא רק בתאילנד אלא בכל העולם. למעשה, הדבר היותר קשה ובלתי נתפס הוא העובדה שבצד החנינה נמחק הרישום הפלילי שלו בגין הרצח וכשהוא מגיע לארץ למעשה הפשעים הללו של רצח קרול כהן, ביתור הגופה וניסיון להעלים ראיות לא יופיעו ברישום שלו. המשפחה ניזונה מידיעות בתקשורת בלבד לגבי השאלה האם רוצח קרול ז"ל נמצא בארץ או לא ואף אחד מהרשויות לא דאג ליצור קשר עם המשפחה וליידע אותה לגבי המתרחש.

"עבורם הידיעה אם הוא בארץ או לא בארץ, בעלת משמעויות הרבה יותר הרות גורל ממה שכל אחד מאתנו יכול לחשוב. המשפחות של השניים גרות בסמיכות ולהתקל בו פנים אל פנים זה לא משהו שהייתי מאחלת לאף אחד. פנינו אל שר הפנים לשעבר אלי ישי בבקשה למנוע את כניסתו לארץ ולסייע למשפחה על מנת שלא יגיע לכאן, כאשר שר הפנים התרכז יותר בכבודו מאשר בסיוע למשפחה והתעלם מהפנייה. איום ונורא שהמדינה לא לוקחת ברצינות את נפגעי העבירות ולא מעניקה את התמיכה שהמשפחה הזאת זקוקה לה". 

מעורך דינו של אלי כהן, יורם שפטל, נמסר בתגובה: "עם שחרורו מבית סוהר תם ייצוגו על ידי. אלי כהן אכן השתחרר מבית הסוהר והוא אינו מעוניין לשתף בפרטים מעבר לכך".