מה כבר יכול להיות רע בתפוח בדבש? מסתבר שהרבה. א' בת 60 מהדרום, רכשה לקראת החג חותך תפוחים שאמור לעשות את העבודה לקלה יותר. אבל בסוף, מצאה את עצמה בשבוע שעבר בבית החולים "קפלן" ברחובות, לאחר שנחתכה עמוקות בידה מהמכשיר.
"קניתי חותך תפוחים, מכשיר מיוחד שבאמצעותו לוחצים על הסכין מלמעלה והמכשיר חותך את התפוח לפלחים. הסכינים יצאו מהמסגרת וממש גלשו לאצבע שלי ופצעו אותי", מספרת א' שרצתה להגיש תפוחים בדבש במסגרת אירוע שנערך במקום עבודתה ונאלצה לבלות את הלילה במיון.
א' הגיעה למיון במרכז הרפואי קפלן שברחובות עם חתך עמוק בידה. "ממש פחדתי שיצטרכו לתפור את ידי, לבסוף רק הדביקו לי את החתך וקיבלתי זריקה נגד טטנוס". א' מספרת כי סכיני המכשיר יצאו מן המסגרת וגרמו לה להיפצע, "זה היה יכול להיות הרבה יותר גרוע, למזלי כנראה לא לחצתי חזק על התפוח וניצלתי".
"מכון התקנים בודק רק בדיקות רעילות"
באופן אירוני על המוצר מופיע הכיתוב "כלי מטבח איכותיים". את המכשיר מביא לארץ היבואן ד.ג.ש ייבוא ושיווק בע"מ ועל גבי החבילה נכתב כי הוא יוצר בסין. "זה פשוט מפחיד שיש מוצרים באיכות כזו", היא מוסיפה. א' שוחררה מבית החולים יום למחרת, אך נותרה המומה מהתקרית. "אני עדיין לא מצליחה להבין איך מכשיר מסוגל לפצוע בצורה כזו ואני רוצה להזהיר את הקונים שמשתמשים בו".
רמי לוי מסר בתגובה: "אני לא מכיר את הסיפור ולכן אני לא יכול לעזור לגברת. היא יכולה לפנות אלינו ולהסביר לי מה קרה. כך אוכל לבדוק את המקרה ואף להסיר את המוצר מהמדפים".
מהיבואן נמסר, כי "המוצר עבר את כל הבדיקות הנדרשות על פי מכון התקנים. לאחר ששמענו על התקרית, המוצר ירד מהמדפים, וכל המוצרים שקיימים אצלנו יושמדו. במידה והבחורה תפנה אלינו, היא תפוצה".
בדקנו גם מה מכון התקנים אומר, ושם מסרו בתגובה, כי "מכשיר חותך התפוחים שייך למוצרים המכאניים. מוצרים כאלו הבאים במגע עם מזון עוברים בדיקות רעילות על מנת לבדוק שאינם מפיצים חומרים רעילים בלבד. רק מוצרים חשמליים עוברים בדיקות בטיחות ולמעשה האחריות לבטיחות המכשיר הנ"ל היא בחסות היצרן או היבואן".