ריטה, קרולינה, שרית חדד, נינט טייב, שירי מימון, מירי מסיקה, מרגול צנעני וג'ולייטה מועמדות לתואר זמרת השנה במצעד השנתי של ישראל. רק אחת מהן תזכה, ואתם תחליטו מי זו תהיה
חזרה לשורשים. ריטה|צילום: יוסי צבקר, יחסי ציבור ריטה, הדיווה הגדולה של המיינסטרים הישראלי, עשתה השנה מהלך אמיץ והוציאה את האלבום "השמחות שלי", שרובו בשפה הפרסית, שפת המדינה שהכריזה שהיא רוצה בהשמדת ישראל. אבל ריטה נשארה נאמנה לשורשיה, והוציאה שירים כמו "שאה דומאד", "שאנה" ו"גולה סאנגם" והעלתה את המופע "השמחות שלי", עם הרכב נגנים מורחב ומיוחד, שהגיע לאלפי מעריצים. ההרפתקה הגדולה הזו היתה מסוג הפרויקטים שעושים פעם בחיים, והפעם של ריטה הגיעה השנה, והיא אפשרה לשיר את שירי השמחות של יוצאי פרס ולצאת מגדרה כמו שחלמה לעשות עוד כילדה. בקיץ היא חזרה למופע של מיטב הלהיטים, והוציאה גרסה בהופעה ל"אגדת השמש והירח". >> הצביעו לריטה במצעד השנתי
שרית חדדשרית חדד המשיכה להיות השנה הזמרת המובילה בז'אנר הים תיכוני ואחת הכוכבות הגדולות בארץ. היא פתחה את השנה עם הסינגל "קומי צאי", מתוך אלבומה הקודם, ה-20, ובהמשך הוציאה שלושה שירים מאלבומה המתקרב, שצפוי לצאת בחגים: "כמה כמה", "יפֶה יָפֶה" ו"לינדה".
קרולינהקרולינה, שנולדה בשם קרן אברץ, היא אחת הזמרות והיוצרות המוכשרות בארץ. את השנה פתחה בסתיו שעבר, עם הופעה בעצרת המחאה הגדולה לצד שלום חנוך ואלי לוזון. משם המשיכה להופעה בפסטיבל הפסנתר, שם חשפה שירים חדשים, שחלקם שולבו באלבום המופת "זוהר" שהוציאה השנה, שחיבר באמנות מזרח ומערב והיווה דוגמה לכך שלמוזיקה טובה תמיד יהיה מקום.
שירי מימון|צילום: שרון רביבושירי מימון חתמה השנה את סיבוב ההופעות המצליח והארוך עם שמעון בוסקילה, שהאלבום שיצא ממנו הגיע למעמד "אלבום זהב", והוציאה שירים כמו "שלג בשרב" ו"מחכה שתשוב" לקראת אלבומה החדש שצפוי לצאת בקרוב.