אריזות החיסכון שמציעים לנו ברשתות השיווק תמיד נראות מפתות יותר. הן גדולות, מחזיקות ליותר זמן ובעיקר מגיעות למדף עם תדמית זולה יותר. אבל בדיקה שנערכה עבור mako על ידי אתר mysupermarket, עולה שהתדמית הזאת לא תמיד מצדיקה את עצמה. החוק מחייב סימון מחיר ליחידת מידה, כמו מחיר ליחידה או מחיר ל-100 גרם, אמור לפתור את ההתלבטות, אבל לא תמיד הצרכנים שמים לב.

אריזות חיסכון לא באמת חוסכות
אז איזה טונה זולה יותר?
ברמי לוי מצאנו אריזת חיסכון של נתחי טונה סטארקיסט ב-41.90 שקלים ל-960 גרם. אריזה של 545 גרם תעלה 18.80 שקלים – כלומר, עדיף לקנות את האריזה הקטנה (שחוסכת 10 שקלים בחישוב על פי קילו). אריזת חיסכון של טחינת הנסיך תעלה 24.96 שקלים לקילו אבל כל אריזה של 500 גרם תעלה 10.88 שקלים בלבד, כלומר, אם תקנו שתי חבילות קטנות, תשלמו כשלושה שקלים פחות. 

אריזות חיסכון לא באמת חוסכות
שני חצאי ק"ג עולים פחות מקילו?
גם בשופרסל מצאנו אריזה "חסכונית" של שלושים ביצים של תנובה ב-30.62 שקלים (כלומר 1.02 שקלים לביצה), אריזה סטנדרטית של 12 ביצים של תנובה עולה 11.53 שקלים, כלומר, 96 אגורות לביצה.

במגה מצאנו בצק עלים מרודד של המותג הפרטי ב-30 שקלים ל-1.5 קילוגרם. אם תקנו שתי אריזות של קילו ב-17.49 שקלים לכל אריזה, תחסכו 2.5 שקלים על כל קילו.

במועצה לצרכנות לא הופתעו מהממצאים ומסרו בתגובה, כי "הביטוי 'אריזת חיסכון' המצוין על אריזה גדולה מהאריזה הבסיסית, נתפס על ידי  הצרכן כהבטחה כי מדובר במוצר שמחירו זול יותר ביחס למחיר הבסיסי. צרכן סביר יניח כי מחיר אריזת חיסכון בת 500 גרם, יהיה נמוך מכפל מחיר אריזה בת 250 גרם ובאותו האופן יניח כי מחיר 'אריזת חיסכון' של גבינה שמשקלה 750 גרם יהיה נמוך ממכפלה ב-3 ממחיר אריזת אותו מוצר במשקל 250 גרם.

"הכיתוב 'אריזת חיסכון' כשאין חיסכון, מהווה עבירה לכאורה על איסור ההטעיה בחוק הגנת הצרכן. סימון מוצר כ'אריזת חיסכון' (על ידי היצרן) מהווה תמריץ לצרכנים להעדיף את המוצר ה'חסכוני' כביכול, ולרכוש כמות גדולה יותר מזו שהיה רוכש אלמלא ה'חיסכון'. המועצה רואה בחומרה התנהלות זו ומזכירה לצרכנים את קיומו של החוק לסימון מחיר ליחידת מידה שנועד לאפשר לצרכן במקום הרכישה להשוות בין  מחירם של מוצרים צרים דומים".