במשך שנים ארוכות בנתה לעצמה חיפה, בעיקר בקרב אנשים מהמרכז המבקרים בה אחת לכמה זמן, תדמית של "בירת השווארמה" של ישראל ונקודת עצירה קולינרית בעיקר עבור מי שרוצה לחטוף אוכל רחוב מהיר ועממי ולהמשיך לדרכו. כבודן של השווארמיות והבורקסיות המעולות של העיר מונח במקומן, אך במקביל לסצנה העממית של העיר הצפונית, בשנים האחרונות היא זוכה לעדנה ופריחה קולינרית ונחשבת היום לאחת הערים המובילות בארץ שאפשר ליהנות בהן מחוויה גסטרונומית עילאית.
העיר התחתית עברה בשנים האחרונות מהפכה של ממש. ממקום מוזנח ומנומנם הפך האזור למוקד עלייה לרגל בקרב מקומיים ומבקרים. אזורים כמו הנמל העירוני והמושבה הגרמנית הפכו לתוססים וצבעוניים, ומדי ערב מאכלסים אלפי צעירים ובליינים שפוקדים את הברים, המסעדות ובתי הקפה החדשים שנפתחו ברחבי הדאון טאון של חיפה. תרבות האכילה והשתייה בחיפה השתנתה לחלוטין בשנים האחרונות, במיוחד כאשר השמש שוקעת, האורות נדלקים והבליינים יוצאים. חיפה היא היום המקום הטוב ביותר בארץ לבילוי לילי אלגנטי ולאוכל "פיין דיינינג" משובח, ששווה לנסוע בשבילו למעלה משעה ממרכז הארץ.
ברחבי העיר התחתית אפשר למצוא שורה ארוכה של מסעדות, ברים ומקומות המעניקים למבקרים חוויה קולינרית נהדרת ומגישים אוכל עילאי. לפניכם 3 המלצות טעימות במיוחד לבילוי הבא שלכם בחיפה.
נאופוליטן - פיצה שאוכלים עם סכין ומזלג
תשכחו מסלייסים בצורת משולש, את הפיצה של נאופוליטן (NeoPolitan) אוכלים עם סכין ומזלג, לצד כוס יין. נאופוליטן היא מסעדת פיצה איטלקית מודרנית המגישה פיצות גורמה נפוליטניות שישנו לכם את כל מה שחשבתם על פיצה. המסעדה היא פרי מוחו של אורן אבני המקומי, שלאחר שנים ארוכות של מחקר בנאפולי הביא לעיר הולדתו טאבון עצים ופתח מקום בו אפשר לאכול פיצה נפוליטנית אמיתית "לפי הספר".
האווירה במסעדה מזכירה ביקור במסעדת גורמה יוקרתית, מקבלת הפנים, דרך המלצרים ועד הסכו"ם וכוס היין. אורן מתפיח את הבצקים (המגיעים ישירות מנאפולי) לפי המסורת האיטלקית, משתמש בחומרי גלם מקומיים ובגבינות המשובחות ביותר שאפשר למצוא בישראל, והתוצאה: פיצה בעלת מרקם רך וטעם בלתי נשכח.
"אנחנו משתמשים בבצק 100% מחמצת וגבינת "מוצרלה פרסקה" טרייה ואמיתית של מחלבות גד ומשלבים חקלאות מקומית", מסביר אבני. "מעבר לפיצות הקבועות יש פיצות שמתחלפות כל שבועיים-שלושה, בהתאם לתוצרת החקלאית העונתית. לכל פיצה יש שמן ספציפי שמתאים לה. אנחנו עובדים עם יותר משישה סוגים שונים של שמן זית בכל זמן נתון. נאופוליטן היא מקדש לפיצה- מקום שמקדש את החוויה של אכילת פיצה ברמה הגבוהה ביותר".
מה כדאי לאכול?
פיצה סקרפטה - פיצה עם קרם "גרנה פדנו", מוצרלה פרסקה, עגבניות שרי קונפי ובזיליקום. פיצה בעלת ארבעה מרכיבים בלבד, אך עם טעמים אינסופיים שנשארים בפה לאורך זמן.
נאופוליטן, הנמל 37, חיפה. להזמנת שולחן >>
ברדא בייקרי – הרבה יותר מלחמים ומאפים
"ברדא" היא מאפייה-קונדיטוריה המאופיינת בשני דברים שתמיד תמצאו שם: תורים ארוכים ואוכל פשוט וטעים. המקום נפתח רק לפני 5 שנים כמאפייה המציעה לחמים בלבד, ומהר מאוד הפך למוסד קולינרי שתמיד מלא במקומיים ומבקרים מבחוץ שמגיעים במיוחד כדי לטעום את הלחמים, המאפים והקרואסונים המיוחדים שבתפריט.
היום המאפיה הצנועה כוללת גם בית קפה צמוד בשירות עצמי והיא מגישה לחמים ומאפים בעבודת יד, קרואסונים ממולאים, פוקצ'ות, כריכי פרעצל, לחמי מחמצת מחיטה, כוסמין ושיפון ועוד. "ברדא" הוא המקום הטוב ביותר בחיפה לטעום בו כריך גורמה עילאי הנעשה בעבודת יד או מאפים טריים ומיוחדים הנאפים בקפידה.
מה כדאי לאכול?
קרואסון גבינה פתוח- קרואסון פתוח, ממולא בגבינות ריקוטה ומסקרפונה של "מחלבות גד" עם תוספות טריות המתחלפות בהתאם לעונה: בחורף תותים ואוכמניות ובקיץ תאנים ודבש. וכן, זה טעים כמו שזה נשמע.
"ברדא", הנמל 6, חיפה. לאתר הבייקרי >>
ראסיף 33 - כור היתוך קולינרי
בלב העיר התחתית של חיפה, מול הנמל האייקוני ובמרכז החיים התוסס של העיר, שוכן בר האוכל האלגנטי ראסיף 33, בניצוחו של השף חמודי עוקלה. הבר הארוך מציע חווית אירוח המשלבת בין המטבח הערבי הגלילי והמטבח החיפאי. המנות המוקפדות בראסיף 33, שנבנו בהשראת המטבח הגלילי עם השפעות מקומיות דוגמת שוק ואדי ניסנס, מוכנות על ידי השפים במטבח הפתוח, ממש מול עיני הסועדים והבליינים, מה שרק מעצים ותורם לחוויה הקולינרית העילאית במקום.
"העיר חיפה היא מגרש המשחקים שלנו", אומר חמודי ברגות, מבעלי המסעדה. "אנחנו משתמשים בחומרי גלם טריים שמגיעים יום יום מהשפע הרב של השווקים הסמוכים והנמל ההיסטורי. התפריט שלנו מספר סיפור רב רבדים של המטבח הערבי הגלילי שפגש את חיפה והתאהב. אנחנו מזמינים אתכם להיות חלק מהסיפור שלנו וליהנות מחוויה קולינרית ייחודית ואירוח מכל הלב".
מה כדאי לאכול?
עגבניות מהשוק - סלט עגבניות מהשוק, צלויות וקצוצות, על מצע של לאבנה, זעתר ודואה. מוגש עם לחם קלוי בטאבון ותבלין ערבי אותנטי. אחת המנות המפורסמות של המטבח הערבי הגלילי, שזוכה לפרשנות "עילאית" בראסיף 33.
ראסיף 33, הנמל 33, חיפה. לתפריט המסעדה >>
דוזאן – שילוב בין מטבח לבנוני לאיטלקי
מסעדת דוזאן (Douzan) היא אחת המסעדות הוותיקות והאהובות בעיר. המסעדה פועלת במושבה הגרמנית משנת 2001, אז הוקמה על ידי פאדי נג'אר וחאלים בשלאווי שניהלו את המקום במשך כשני עשורים. בשנת 2020 רכש השף מישלב מסאלחה, שניהל במשך 9 שנים את מסעדות רשת רפאלו, את חלקו של בשלוואי ונכנס כשותף פעיל. מסאלחה החל להכניס לתפריט הלבנוני-ערבי של המסעדה את מומחיותו הגדולה, המטבח האיטלקי, והמסעדה עברה ריענון ומקצה שיפורים נרחב הכולל בר חדש ומטבח פתוח.
"המסעדה מציעה שילוב קולינרי עילאי בין המטבח האיטלקי המשובח למטבח הלבנוני האותנטי" מספר השף מישלב מסאלחה. "את השילוב הזה עוטפת אווירה תוססת ותפאורת גן אלגנטית שיוצרות, יחד עם האוכל כמובן, מתכון מנצח לבילוי לילי מוצלח וטעים בלב המושבה הגרמנית".
מה כדאי לאכול?
ברוסקטה קפרזה - לחם איטלקי שנאפה בטאבון עץ עם פסטו, פרוסות עגבניה, קרעי מוצרלה פרסקה אמיתית ועלי בזיליקום טריים. לאחר האפייה שמים על המאפה שכבה נוספת של מוצרלה פרסקה טרייה. מנה איטלקית קלאסית שנחשבת לאחת המנות המוזמנות ביותר בתפריט, כזאת שכיף לפתוח איתה כל ארוחה.
דוזאן, שד' בן גוריון 35, חיפה. לתפריט המסעדה >>