ניצולי השואה שחיים כיום בישראל הם ללא ספק גיבורים מעוררי השראה. עם זאת, צריך לזכור שכ-95% מהם בני למעלה מ-80 ולכן הם זקוקים לעזרה יום יומית. את העזרה הזו הם מקבלים בין היתר מעמותות המסייעות לניצולי שואה ופועלות להנצחת זיכרון השואה, לא רק ביום השואה אלא לאורך כל השנה.
האתגר הוא שגם לעמותות אין תקציב בלתי מוגבל והמשימה העיקרית שלהן היא מטבע הדברים גיוס משאבים כספיים, שיאפשרו לעובדים ולמתנדבים לאתר את ניצולי השואה הנזקקים לסיוע ולהציע את הפתרונות המתאימים על מנת לאפשר להם לחיות בכבוד.
הכסף הקטן שלכם שווה שינוי גדול בשבילם
עיגול לטובה היא פלטפורמה טכנולוגית ישראלית שמאפשרת לכל אחד ואחת לעגל את עודף האגורות ברכישה בכרטיס האשראי ולתרום אותן. כיום מדובר בממוצע חודשי של כ-4 ש"ח בלבד לכרטיס אשראי, אבל הכוח הוא במספרים הגדולים: מעל חצי מיליון ישראלים כבר מעגלים לטובה, כך שעודף האגורות המצטבר מגיע למיליוני שקלים שמועברים לעמותות שונות.
לקראת ערב יום השואה שיחול ב-17 באפריל, בנק הפועלים ועמותת "עיגול לטובה" יוצאים במהלך משותף למען ניצולי השואה ולחיזוק זיכרון השואה. אנחנו ואתם ממלאים בו תפקיד חשוב: משלמים בכרטיס האשראי? בחרו לעגל למעלה את סכום הקניות שלכם ובנק הפועלים יחד עם עיגול לטובה יכפילו את התרומה כדי לאפשר חיי כבוד עבור ניצולי השואה. כך לדוגמא עסקה של 37.40 ש"ח תעוגל ל-38 ש"ח ו-60 אגורות יועברו לעמותה לבחירתכם, עוד לפני ההכפלה. כן, מסתבר שכסף קטן יכול לעשות שינוי גדול (ובקלות).
"יש לנו חובה מוסרית לתת מענה גם לאתגרים של ניצולי השואה"
"אתגר הנצחת זיכרון השואה, הינו אתגר משותף לחברה הישראלית כולה", אומרת נעמה הלוי פאר, מנהלת האגף לבנקאות חברתית בבנק הפועלים. "בישראל חיים 160 אלף שורדי שואה, חלקם מתמודדים עם אתגרים קיומיים של הישרדות יומיומית ובדידות גואה.
"בנק הפועלים מחויב לצמצום הפערים בחברה הישראלית ובמסגרת השליחות החברתית שלנו אנו רואים כחובה מוסרית לתת מענה גם לאתגרים של ניצולי השואה האחרונים שחיים בקרבנו, תוך מציאת פתרונות לשיפור חייהם ולהנצחת השואה. מתוך הבנה זו אנו פועלים בחלוקת סלי מזון, ועם אלפי מתנדבים בהצעת מגוון פתרונות לניצולי שואה. השנה חברנו לעמותת 'עיגול לטובה' וביחד נפעל ונכפיל כל שקל שמעוגל כדי לתת מענה לאתגרים הקיומיים של הניצולים ולדאוג שאחרוני השורדים יחיו את חייהם, בבריאות ובכבוד".
"יום השואה משמש עבורנו כתזכורת על המחויבות של החברה הישראלית למען ניצולי השואה החיים בישראל", מסכים שלומי צדקי, מנכ"ל עיגול לטובה. "במסגרת זו בנק הפועלים ועיגול לטובה יוצאים במהלך משותף לתמיכה בעמותות הפועלות למען ניצולי השואה וזיכרון השואה. עד כה הועברו דרך עיגול לטובה מעל 120 מיליון שקלים למאות עמותות ישראליות, ביניהן עמותות הפועלות ללא הרף למען שיפור חייהם של ניצולי השואה".
מהנגשה וסיעוד ועד מוזיאון והנצחה: לאן מגיעות התרומות?
בנק הפועלים ועיגול לטובה תומכים בעמותות המסייעות לניצולי שואה ופועלות להנצחת זיכרון השואה: "אביב לניצולי השואה" למשל היא עמותה שמסייעת בכל שנה לכ-60 אלף ניצולים במיצוי ומימוש זכויותיהם מול הגורמים הרלוונטיים בארץ ובחו"ל, ללא עלות. "הקרן לרווחת ניצולי שואה" מאפשרת לניצולים חיים של כבוד וביטחון, תוך טיפול בהנגשה סיעודית בביתם ושיפור ביטחונם הבריאותי ואיכות חייהם. עמותת "למענם – רופאים למען שורדי שואה" שהוקמה בשלהי מגפת הקורונה, מעניקה מענה רפואי ראוי ומכובד לשורדים בכל הארץ ללא כל עלות. עמותות "פתחון לב" ו"לתת" פועלות לשבירת מעגל העוני הבין-דורי בישראל ומסייעות באופן ממוקד לניצולי שואה באמצעות חלוקת סלי מזון וציוד הכרחי (ביגוד והנעלה, מוצרי חשמל קטנים ועוד).
בנוסף, ברשימת העמותות שמקבלות את התרומה אפשר למצוא את "עמותת עמדא" המסייעת לחולי דמנציה, אלצהיימר ומחלות דומות, את "עמותת עזר מציון" שמעניקה סיוע ותמיכה רפואיים לחולים ולמשפחותיהם, לקשישים, לנזקקים ולאנשים במצבי משבר ואת עמותת " יד שרה" הפועלת מזה כחמישה עשורים ומספקת לכל אחד ואחת את מעטפת הבריאות המושלמת בחיק המשפחה והקהילה התומכת, ביניהם גם ניצולי השואה.
בנוסף, עיגול לטובה עובדים גם עם עמותת "זיכרון בסלון" שהתחילה כיוזמה פרטית של קבוצת צעירים וצעירות, שחיפשו דרך אחרת ומשמעותית לציין את ערב יום השואה וגם עם "בית לוחמי הגטאות": מוזיאון השואה הראשון בעולם והיחיד שהוקם על ידי ניצולי שואה.
שיתוף הפעולה בין בנק הפועלים ועיגול לטובה הוא בין היוזמות המבורכות במשק. בנק הפועלים מקדיש מאמצים, כוח אדם מקצועי ותקציבים למעורבות בקהילה ויצירת אימפקט, באמצעות פעילויות מגוונות ושיתופי פעולה עם ארגונים ועמותות. לצדו, עמותת עיגול לטובה פועלת לעידוד פילנתרופיה רחבה ואפקטיבית בישראל ולשיפור החברה הישראלית באמצעות מנגנון ייחודי וחכם המאפשר לכל אדם לתרום את עודף האגורות למטרה חברתית לבחירתו.
השורה התחתונה ברורה: כולנו יכולים לסייע השנה לניצולי השואה, מעגלים לטובה ומכפילים. מעשה קטן, השפעה מיידית וחיבוק גדול. הקליקו להצטרפות מהירה