אנשים רבים עוברים מדי יום בשוק לוינסקי, חולפים על פני מסעדת 'אוזריה' ויכולים להישבע שהם ביוון. המוזיקה השמחה שנשמעת ממרחק, האווירה הים-תיכונית, העיצוב המודרני וכמובן, האוכל המוקפד, יכולים בקלות לגרום לכל אורח לטעות שהוא בכלל יושב בבר קולינרי או "אוזרי" באתונה או סלוניקי. לפי אביבית פריאל אביחי, שפית המסעדה שפתחה את 'אוזריה' לפני כעשר שנים, האוזוריות המרעננות והתוססות של אתונה הן לגמרי ההשראה למסעדה.

"הייתי השפית של "טאפאו" במשך עשר שנים ורציתי מקום משלי", מספרת פריאל-אביחי. "את השם וההשראה למקום ובעיקר לאווירה קיבלתי מאותן 'אוזוריות אתונאיות' בהן ביקרתי ביוון מספר פעמים והתאהבתי, אך האוכל שואב השראה לא רק מיוון אלא מכל רחבי אגן הים התיכון, מספרד ועד יוון". מאז הקמתה ועד היום, מגישה המסעדה מנות מודרניות ומוקפדות בהשראת כל מטבחי הים התיכון, עם שימוש בחומרים מקומיים טריים משוק לוינסקי הצמוד, ובגבינות משובחות של 'מחלבות גד'. חלק ממרכיבי המנות מיוצרים במסעדה עצמה, כמו פסטה "הום-מייד" בעבודת יד וגלידת יוגורט מעולה שמכינים במקום.

המסעדה מעוצבת בפשטות וכוללת חלונות ענקיים המשקיפים על השוק ובר רחב המגיש אלכוהול וקוקטיילים עם דגש על אניסים שונים למיניהם וכמובן, הרבה אוזו. "כשהקמתי את המסעדה חשבתי על מקום שאוכל לא רק לאכול בו, אלא גם לבלות בו. מקום עם אוכל טוב, אווירה טובה ומוזיקה שמחה. המסעדה מאוד מחוברת לשוק, לא רק מבחינת חומרי הגלם המגיעים משם אלא גם באווירה ובאופי- אנחנו מציעים אווירת שוק קלילה ואוכל מוקפד".

 מסעדת אוזריה (צילום: מסעדת אוזריה)
מסעדת אוזריה|צילום: מסעדת אוזריה

הסיפור מאחורי גבינת מאנורי

הישג נוסף עליו חתומה אביבית היא ייצורה של גבינת 'מאנורי' על ידי 'מחלבות גד'. השפית היא זאת שגרמה לחברה לייצר ולשווק בעצמה גבינת מאנורי יוונית. גבינת המאנורי מככבת לאורכו ולרוחבו של המטבח היווני, בסלטים, מאפם מלוחים ומתוקים ואפילו כקינוח. היא מיוצרת ממי גבינה ומשמנת, בעלת מליחות עדינה, נמסה בפה, והיא מתאימה לצלייה במחבת או בתנור.

"אני מכירה את עזרא (הבעלים של 'מחלבות גד') המון שנים ועשינו בעבר פיתוח של מוצרים מסוימים. יום אחד הוא ואשתו לילי ישבו במסעדה והוא שאל אם יש לי רעיון למוצר חדש ומעניין. במשך שנים הייתי דואגת להביא מיוון גבינת מאנורי אמיתית ובכל פעם שחבר היה נוסע ליוון וחוזר עם גבינת מאנורי הייתי דואגת למנת ספיישל מיוחדת עם מאנורי".

"אמרתי לעזרא שכדאי לייצר גבינת מאנורי כאן בארץ כדי שלא אצטרך להביא ישירות מיוון, הבאתי לו דוגמה של הגבינה וכך התחיל להתגלגל תהליך משותף שכלל מספר ניסיונות לייצר את הגבינה, עד לקבלת התוצאה הסופית, גבינת המאנורי של 'גד' שאפשר למצוא היום בכל סופר (מאנורי 30%). הכי קרוב ליוון שיכול להיות".

אז מה אוכלים?

ל'אוזריה' יש מספר מנות דגל ששווה להגיע רק בשבילן, כמו "הכרובית של אביבית" (כרובית מטוגנת ברוטב קיסר) ו"פסטה שחורה" עם ריקוטה, אך אחרי הסיפור המרתק על "עלייתה" של גבינת המאנורי לישראל, אי אפשר לבקר במסעדה בלי לטעום את הגבינה המדוברת. ב'אוזריה' מגישים נתח של גבינת מאנורי על הגריל עם ריבת עגבניות מגי וצ'ילי. "יש כאן שילוב מדהים בין המליחות העדינה של הגבינה, המתיקות של עגבניות המגי והחריפות של הצ'ילי, שמשתלבים לביס מושלם ונמס בפה". המאנורי מככבת גם במנות ספיישל מתחלפות, כמו למשל 'גוזלמה' (מאפה ביתי טורקי) מעורר תיאבון במילוי של עלי גפן וגבינת מאנורי.

 מסעדת אוזריה (צילום: מסעדת אוזריה)
הכרובית של אביבית|צילום: מסעדת אוזריה

מה עם קינוח? אי אפשר לסיים ארוחה טובה כזאת בלי להתפנק על אחד משני הקינוחים של 'אוזריה' שכמובן, מיוצרים במקום. גלידת היוגורט בייצור עצמי של המסעדה, שמוגשת עם דבש, לדר ופיסטוק, תיקח אתכם ליוון בכל ביס, ויש גם גלידת פיסטוק עם קדאיף למי שבכל זאת רוצה להרגיש בישראל.

 מסעדת אוזריה (צילום: מסעדת אוזריה)
גלידת היוגורט בייצור עצמי של המסעדה, מוגשת עם דבש, לדר ופיסטוק|צילום: מסעדת אוזריה

'אוזריה' - מטלון 44, תל-אביב. להזמנת שולחן לחצו כאן או בטלפון 03-5330899.
פתוח בימי א'-ו' מ- 12:00 ועד אחרון הלקוחות.