לאחרונה מסתמן שהמשקה האדום הבוהק, שהיה פופולרי למדי בישראל של שנות התשעים, עלה שוב לגדולה בשנים האחרונות, ואף הפך לדומיננטי מתמיד. גם העובדה שאין בו יותר מדי אלכוהול, הופכת אותו לדרינק שלגמרי יכול ללוות אתכם במהלך היום.
מאיטליה באהבה
לטובת מי שלא מכיר, נספר שהאפריטיף המפורסם בעולם עורבב לראשונה במאה ה-19, בבית הקפה של רוקח המשקאות גספרה קמפרי, בבירת הסטייל האיטלקית, מילאנו. אחרי שהתנסה בשילובים שונים של מרכיבים, קמפרי סוף סוף מצא את השילוב המושלם והמדויק בין מתוק למר שכולנו אוהבים לאהוב.
אז אחרי שלמדנו קצת היסטוריה, אפשר להגיע לעניין: איך תרצו את הקמפרי שלכם? התשובה היא איך שבא לכם. את הקמפרי אפשר למזוג לכוס עם סודה, לשתות נקי עם קרח בלבד, עם לימונים, עם תפוזים, בצ׳ייסר, וכמובן, וזה האהוב עליינו - בקוקטיילים. למעשה, לא מעט מהמשקאות המפורסמים בעולם מבוססים על קמפרי.
הנה כמה מתכונים קלים להכנת דרינקים מושלמים ומרעננים:
- קמפרי שפריץ
ממלאים כוס יין בקרח. מוסיפים מנה של קמפרי, מוזגים חצי כוס יין מבעבע ורבע כוס סודה.
לסיום מערבבים ומקשטים בפלח תפוז. - קמפרי תפוזים / אשכוליות
מוזגים מנה של קמפרי, מוסיפים קרח, משלימים במיץ תפוזים או אשכוליות כמעט עד הסוף, ואז מערבבים ומקשטים בגלגל תפוז טרי או פלח אשכולית אדומה טרייה. - קמפרי סודה
מוזגים מנה של קמפרי, מוסיפים קרח ומשלימים בסודה כמעט עד הסוף. אחר כך מערבבים ומקשטים עם פלח ליים טרי. - שיקראטו
מוזגים אל שייקר או צנצנת מנה וחצי של קמפרי, מוסיפים קרח ומשקשקים טוב טוב. בסוף מסננים לכוס מרטיני.