לקראת יום הזיכרון הבינלאומי לשואה, שנערך ב-27 לינואר, השיק הקונגרס היהודי העולמי את קמפיין WeRemember# להעלאת המודעות לחשיבות זיכרון השואה. הקמפיין העולמי, שיצא לדרך בשנה השביעית ברציפות, הוא חלק ממאבק הקונגרס היהודי בעליית האנטישמיות ושנאת הזרים ובמסגרתו צפויים מיליוני אנשים ברחבי העולם לפרסם את תמונתם כאשר הם אוחזים בשלט עם הכיתוב WeRemember#, על מנת להפיץ בכל העולם את המסר החשוב: "אנחנו זוכרים".
יותר מ-50 מדינות זוכרות
הקמפיין חוצה גבולות ויבשות, ונערך ביותר מ-50 מדינות ברחבי העולם וב-20 שפות. גולשים ברשתות חברתיות דוגמת פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר וטיקטוק שתומכות בפעילות, צפויים לשתף בימים הקרובים את תמונתם עם הכיתוב WeRemember# כדי להזכיר לעולם את המסר "לעולם לא עוד". בשנה שעברה הקמפיין הגיע לחשיפה של למעלה מ- 650 מיליון אנשים ברחבי העולם, ובקונגרס היהודי מקווים לשבור השנה את השיא ולהגיע לכמות גבוהה יותר של משתתפים וחשיפות, כדי להעלות את המודעות לזיכרון קורבנות השואה.
מאז השקתו של הפרויקט בשנת 2016, השתתפו בו אישים חשובים ומפורסמים כמו האפיפיור פרנסיס, מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש, מועדון הכדורגל הבריטי "צ'לסי'" ועוד. השנה צפויים להשתתף בפרויקט מנהיגים רבים מכל רחבי העולם, כולל ראש ממשלת ישראל, נפתלי בנט, ונבחרי ציבור אחרים.
בנוסף לפעילות הגולשים, בעמודי הפייסבוק, הטוויטר והאינסטגרם של הקונגרס היהודי העולמי, עלו מדי יום ראיונות עם שורדי שואה שהשמיעו את קולם וספרו את סיפורם. תמונות אחרונות של קורבנות שואה, שצולמו רגע לפני שנלקחו למחנות ההשמדה וקיפחו את חייהם, יעלו גם כן לרשתות החברתיות לצד סיפורם של הקורבנות. הקונגרס היהודי ואונסק"ו, ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם, השיקו במשותף אתר אינטרנט לחינוך אודות השואה, שמסביר, מספר ומנציח את קורבנות השואה.
לצד הפעילות האינטרנטית, ההאשטאג WeRemember# הופיע גם על שורה ארוכה של מבנים מפורסמים ומוסדות ברחבי העולם. בין המבנים שהוארו ויציגו את הכיתוב היו הרייכסטאג בגרמניה, בניין הפרלמנט האוסטרי, מטה נאט"ו בבריסל ועוד. בישראל הוארו חומות ירושלים, עיריית תל אביב, משכן הכנסת, מגדלי עזריאלי, תחנת הכוח רידינג ומבנים ציבוריים נוספים.
"הקונגרס היהודי העולמי נלחם באנטישמיות"
יום הזיכרון הבינלאומי לשואה מצוין ב-27 בינואר, יום שחרור מחנה ההשמדה אושוויץ מידי הנאצים. יום זה צוין לראשונה בשנת 2006 לאחר שנקבע בפה אחד על ידי העצרת הכללית של האו"ם ב-1 בנובמבר 2005, ומאז מנציח הארגון את יום הזיכרון בכל מרכזיו ברחבי העולם. בשנים האחרונות, על רקע העלייה במעשי האנטישמיות באירופה, חשיבותו של יום הזיכרון הבינלאומי לשואה גדולה אף יותר ומסייעת במאבק באנטישמיות ובשנאת זרים בכלל ויהודים בפרט.
נשיא הקונגרס היהודי העולמי, רונלד לאודר: ״אל מול האנטישמיות הגוברת בעולם, מיליוני אנשים הכריזו 'אנחנו זוכרים, ברגע קריטי זה, כאשר זיכרון השואה מוטל בספק באמצעות דרכים חדשות ובפורומים חדשים, העולם התכנס כדי לזכור את הזוועות שהתחוללו וכדי להתחייב שהן לעולם לא יחזרו על עצמן".
גדי אריאלי, יו״ר הקונגרס היהודי העולמי בישראל: ״מוטלת על כתפינו משימה אדירה, להגביר מודעות לאירועי העבר, על מנת שנזכור את הלקח, לעתיד. עלינו להעלות את הנושא לסדר היום, להנגיש אותו לצעירים, במיוחד כשמספר הניצולים הולך ומתמעט כל שנה. זה בדיוק מה שאנחנו עושים: מציפים את נושא זכרון השואה ברשתות החברתיות ובתוך כך את העובדה שחיים בינינו ניצולי שואה. להראות את הפנים שלהם, להשמיע את הסיפורים שלהם איפה שניתן כדי שהצעירים יידעו ולא ישכחו״.
דנה עזריאלי, יו"ר קבוצת עזריאלי נענתה לבקשת הקונגרס היהודי העולמי, להאיר את מגדלי עזריאלי בתל אביב. עזריאלי, בעצמה דור שני לשואה, אמרה: ״זכרון השואה הוא חלק מעברי האישי והמשפחתי והחשש מפני האפשרות שחלילה תשכח או תעוות ההיסטוריה, הוא בעיני בלתי מתקבל על הדעת ועלינו לעשות הכל כדי לזכור את העבר. יש לנקוט בכל האמצעים על מנת למגר תופעות של שנאה ואנטישמיות, שלצערנו עדיין קיימות בעולמנו. אנו גאים על שיתוף הפעולה עם הקונגרס היהודי העולמי".
יגאל צחור, חבר הנהלת הקונגרס היהודי העולמי-ישראל, התייחס לקמפיין ואמר: ״הקונגרס היהודי העולמי שם לו כמטרה להילחם באנטישמיות שמתגברת ברחבי העולם. אנו מגנים כל תופעה של שנאת זרים. באמצעות הקמפיין אנו קוראים לציבור הרחב ולמנהיגים להצטרף לפעולה למען שימור זיכרון השואה, בעידן בו פוחת מספר הניצולים שחיים אתנו.כל אחד ואחת מחוייבים לשאת את זכר השואה לדורות״.
רוצים להיות חלק בקמפיין הזיכרון לקורבנות השואה ולהפיץ את המסר "לעולם לא עוד"? צלמו את עצמכם אוחזים בשלט עם הכיתוב WeRemember# והעלו לרשתות החברתיות שלכם.