כולנו מכירים את התחושה הזו – אנחנו חוזרים הביתה אחרי יום עבודה ארוך, מתיישבים על הספה וכל מה שבא לנו זה כוס בירה קרה ומרעננת. אלא שאז אנחנו מוזגים את הבירה ומגלים שהבירה לא קרה מספיק, שראש הקצף לא טוב ושהשתמשנו בכוס לא מתאימה. עם התחושה המאכזבת והחרטה על כך שוויתרנו על קורס הברמנים ההוא, אנחנו מתבאסים ויורדים בלי הרבה מצב רוח לבר הקרוב. אז כדי שבפעם הבאה לא תתקעו עם בירה מבאסת, אספנו בשבילכם כמה טיפים מעולים שיעזרו לכם לשתות בירה מושלמת בבית.
מה הטמפרטורה הנכונה למזיגת בירה?
אחד הפרמטרים החשובים ביותר לבירה מוצלחת הוא גם השנוי במחלוקת מכולם, כשמקומות שונים מעדיפים טמפרטורות שונות. ובכל זאת, אם שואלים מומחים – הטמפרטורה המומלצת להגשת בירה היא 2 מעלות.
איזו כוס מתאימה לבירה?
במקרה הזה התשובה מעט מורכבת, שכן לכל סוג בירה מתאימה כוס שונה. כוס הפינט הקלאסית נחשבת לכוס כמעט מושלמת, שכן היא מתאימה לסוגים רבים של בירות ביניהן לאגר, אמריקן אייל, IPA ופילנזר. כוסות גבוהות בדרך כלל ילכו טוב עם בירות חיטה, גביעים ילכו טוב עם בירות גרמניות ו-IPA בלגיות וכוס השמפניה תתאים בדרך כלל לבירות בטעמי פירות.
כוס בירה של בר - בבית
הטיפ החשוב ביותר לבירה הביתית המושלמת בדיוק כמו בבר הוא מכשיר ה-SUB, מכשיר מזיגת בירה ביתי וחדשני שעובד עם חוויות ביתיות, שיפתור לכם את כל הבעיות ויאפשר לכם ליהנות מבירה הישר מהחבית, גם בבית.
בעוד רוב המקררים נעים בסביבות 4 מעלות, טמפרטורה מעט גבוהה בשביל בירה, ה-SUB כולל טכנולוגיה ייחודית שפותחה בשביל לשמור על דיוק הטמפרטורה.
ה-SUB, שמציע כרגע ארבע בירות שונות: היינקן, אפליכם (אייל בלגי), מורטי (לאגר איטלקי מוביל) וגנדולף IPA (בירה אוסטרית בסגנון Indian pale ale), פותר גם את בעיית ראש הקצף ובזכות הטכנולוגיה הייחודית, יוצר ראש מושלם וגם שמירה על טריות הבירה למשך 15 יום מהפתיחה.
מה לאכול ליד הבירה?
גם לשאלה הזו אין תשובה אחת, והיא משתנה בהתאם לרמת הרעב והמקום. בארה"ב למשל, כנפיים נחשבות לנשנוש האולטימטיבי ליד הבירה ובגרמניה היא תוגש בדרך כלל לצד נקניקיה טובה. אם אתם שואלים אותנו, אנחנו לגמרי בעד לגוון. אם אתם רעבים – אל תוותרו על המבורגר טוב ליד הבירה ואם בא לכם משהו קל יותר – נאצ'וס בהחלט מספקים את הסחורה. אם אתם בקטע רק של נשנוש אנחנו ממליצים על בייגלה, זיתים או פיצוחים ואם בא לכם משהו קצת יותר מתוחכם - נסו לשלב את הבירה עם קרפצ'יו או כדורי גבינה.
איך יוצרים ראש קצף מושלם?
אחד הדברים המתסכלים ביותר בשתיית בירה ביתית היא שהרוב לא מצליחים ליצור ראש קצף ראוי, אבל עם כמה צעדים פשוטים, גם אתם תצליחו לעשות את זה. ראשית, כדי ליצור ראש קצף ממש כמו בבר, שטפו את כוס הבירה לפני המזיגה. גם אם הכוס נקייה, יש לשטוף אותה לפני השימוש כדי להיפטר משאריות מהשימוש האחרון או הסבון איתו שטפתם את הכוס – דבר שיכול לשבש את יצירת ראש הקצף.
לאחר מכן, הטו את הכוס בכ-45 מעלות וכוונו אותה לאמצע. הזווית שיצרתם תהיה מספיק רדודה כדי שהבירה תרד בצורה חלקה במורד הכוס, אך תלולה מספיק כדי שהבירה לא תתיז חזרה לצד. כשהבירה מגיעה לשפת הכוס – ישרו את הכוס לאט עד שהיא זקופה. בשלב זה אם מילאתם אחרי ההוראות נכון – ראש הבירה אמור להיות קטן מאוד או לא קיים בכלל.
בהמשך, כשהכוס בזווית של 90 מעלות, שפכו את יתרת הבירה ישירות למרכז כשאתם משאירים מרווח בין הבקבוק/פחית לכוס. הרווח הזה מאפשר לבירה לנשום ועוזר לייצר יותר קצף. המשיכו למזוג את הבירה עד שהראש מבעבע ממש מעל הכוס.