הקיץ בעיצומו ותחושת החופש באוויר. זה בדיוק הזמן לעצור את השגרה, להתלבש בבגדים יפים, לקרוא לחברים ולצאת לחגוג את האווירה הקסומה עם דרינק איכותי וארוחה משובחת. מי שהחליט להרים את הכפפה זה המותג אפרול שפריץ שיוצא בשיתוף פעולה מטריף בעשרות מסעדות ברחבי הארץ תחת השם - Aperol & share. הסיבה לשם הזה ברורה - כל החברים מתאספים יחד לחלוק אפרול שפריץ ומנות מעולות.

אז מה בדיוק קורה במסגרת אותו שיתוף פעולה מרגש? כ- 30 מסעדות ברחבי הארץ יגישו לסועדים הטבה מדליקה – 2 דרינקים של אפרול שפריץ לצד מנה ראשונה במחיר מיוחד. המסעדות שנבחרו מספקות כולן אווירה מושלמת, שמתכתבת עם תחושת החופש, הקיץ וכוס האפרול  שפריץ ביד. מדובר על מסעדות איטלקיות, בתי קפה, מסעדות ששוכנות לחופי ים, ובקיצור כל מה  נותן לכם להרגיש – פארטי טיים עם אפרול שפריץ.

אז מי ברשימה?

בתל אביב תמצאו את גוצ'ה, רביבה וסיליה צמרות ורמת השרון,  מזג,  צנטרו, מיט קיצ'ן  פאפי צ'ולו ועוד. ועבור מי שמעדיף לוותר על כניסה לעיר הגדולה, ההטבה מחכה גם במקומות שווים ביתר אזורי הארץ כמו למשל החמור ברשפון, חוף גזיבו הרצליה, קאלטה הרצליה, ממבו מילאנו בחיפה,  פיצה פורטו גבעתיים, איירפורט סיטי, רמת השרון, קפה פולה ראשון לציון  , שולה בחצר רמת אפעל פונדק עין כרם, השכנה ירושלים ועוד מסעדות מעולות . לרשימת המסעדות המלאה – לחצו כאן.

אפרול שפריץ נחשב היום לאפריטיף מס' 1 באיטליה. טעמו עדין ונוטה למרירות-מתקתקה ואחוזי האלכוהול הנמוכים שבו הופכים אותו לאחד המשקאות הנמכרים בעולם. הצבע הכתום המקפיץ שלו משדר חגיגיות וכיף, ולכן הוא מתאים להרבה מאוד סוגי בילויים.

אפרול שפריץ (צילום: יונתן בן חיים, iconz by medio)
צילום: יונתן בן חיים, iconz by medio

משקה האפרול החל את דרכו בשנת 1919 בעיר פאדובה שבצפון איטליה. אז הוא היה נחשב מהפכני וזאת משום שמדובר היה לאפריטיף בעל 11 אחוז אלכוהול בלבד. מהר מאוד תפס המשקה תאוצה בכל רחבי איטליה. בשנת 1950 נולדה מסורת חדשה - מזיגתו כשפריץ. כלומר, שילוב של אפרול עם פרוסקו "פרו שפריץ" (יין לבן מבעבע יבש) ונגיעה של סודה. אמנם מתכונו של האפרול לא שונה כלל מאז נוצר ב-1919 ועד היום, אבל צורתו החדשה היא שעזרה לו להתקבע כסמל סטטוס מוביל וכאפריטיף מוביל בעולם.

לאחר הצגתו של האפרול שפריץ, הוא הפך להיות חלק בלתי נפרד מהתרבות האיטלקית. היום "שפריץ" היא צורת הגשתו הקלאסית של האפרול, משום שבזכות השילוב הזה באים לידי ביטוי טעמיו המיוחדים של האפרול. שנת 2000 הייתה שנת הפריצה של המשקה אל מחוץ לגבולות איטליה, ומאז הוא משקה פופולרי ברחבי העולם – באתרי סקי, במסעדות חוף, בבירות אירופאיות ובעוד שלל מקומות.

אפרול שפריץ (צילום: יונתן בן חיים Iconz by medio)
צילום: יונתן בן חיים Iconz by medio

איך מכינים את האפרול שפריץ המושלם בבית?

אפרול שפריץ לא רק טעים, הוא גם קל מאוד להכנה, פשוט תזכרו - 3, 2, 1 (לפי המתכון הבינלאומי):

רכיבים:

  • 3 מנות של פרוסקו "פרו שפריץ"
  • 2 מנות של אפרול
  • 1 מנה של סודה
    *מנה = 90 מ"ל

אופן הכנה:

  • כוס יין מלאה כמעט עד הסוף הקרח (כן, מלללא קרח)
  • מוזגים 3 מנות של פרוסקו "פרו שפריץ"
  • מוזגים 2 מנות של אפרול
  • סוגרים עם 1 מנת סודה
  • מערבבים בעדינות ומוסיפים פלח תפוז טרי (אל תוותרו על התפוז)

אל תשכחו לקרוא לחברים או למשפחה שלכם, שיהיו חלק מההרמה, כי אף אירוע לא שלם בלי האנשים האהובים עליכם, ואפרול שפריץ הוא מסוג המשקאות שטעימים יותר כששותים אותם יחד.

לחיים! או כמו שאומרים באיטלקית – salute (לבריאות).