לאחר כעשור מגיבוש פרויקט פינוי בינוי ענק וראשוני בבית שמש, יזכו בקרוב בעלי דירות מתחם רמת לח"י, לפינוי בינוי במלוא הדרו. ב - 19.06.23 התרחש אירוע ההריסה הראשון במתחם, שהיווה צעד משמעותי בהנעת גלגלי החדשנות בעיר.

על הפרויקט אמונה ע.ט החברה להתחדשות עירונית, אשר הוכיחה פעם נוספת את מסוגלותה הביצועית והפיננסית להוציא לפועל פרויקט שמצריך משאבים כלכליים רבים ומענה לוגיסטי מורכב מול מאות בעלי דירות, חלקם מהדיור הציבורי.

פינוי בינוי בית שמש (צילום: SIRI צילומי אויר)
צילום: SIRI צילומי אויר

פרויקט NEO הבית בקאנטרי בית שמש, שנמצא כעת בשלבי שיווק, מהווה הזדמנות אדירה לא רק לתושבים הוותיקים בשכונה, אלא גם למשפרי דיור וזוגות צעירים. לאחר הריסת 8 בניינים ופינוי 178 דירות שיכון, צפויות להיבנות במתחם 1068 דירות חדשות ב-12 מגדלי מגורים חדישים ומודרניים.

הפרויקט צפוי לתרום משמעותית לרמת איכות החיים והפנאי של כלל הקהילות בעיר. תנופת הבנייה תזמן לשכונה אוכלוסייה חזקה בחתך סוציו אקונומי גבוה ותביא לאינטגרציה חברתית בין אוכלוסייה ותיקה ושורשית למשפחות צעירות ועולים חדשים שמגיעים מחוץ לעיר.

עם אמונה רבה ניתן להשיג הכל
עמי כחלון וטל גולדשטיין, המייסדים והמנכ"לים המשותפים ב-ע.ט החברה להתחדשות עירונית, הצליחו להוציא לפועל את אחד מפרויקטי פינוי הבינוי הגדולים בארץ ובבית שמש בפרט. הפרויקט, שהצריך חוסן כלכלי, ניסיון רב ולדבריהם גם אמונה רבה ונחישות, נעשה, בהתאם לערכי החברה, בגישה אישית ואנושית.

הפרויקט השאפתני אשר משתרע על פני כ-40 דונם, התנהל עד כה באופן יעיל וזריז עם שיתוף פעולה מצד כל המעורבים. בראשם, הוועדה הארצית לתכנון ובניה, הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית וכן עיריית בית שמש והעומדת בראשה ד"ר עליזה בלוך.

בנוסף וחשוב מכל, הפרויקט זכה לשיתוף פעולה מלא של בעלי הדירות: ע.ט החברה להתחדשות עירונית דאגה לפתרונות מותאמים לכל בעל דירה - החל מסיוע באריזה והובלה עבור דיירים מבוגרים, ועד רישום והסעות לבתי ספר עבור זוגות צעירים עם ילדים.

"הקשר האנושי עם בעלי הדירות והקהילה הוא החשוב ביותר עבורנו", אומרים עמי כחלון וטל גולדשטיין. "אנו פועלים בשקיפות מלאה ומעניקים לדיירים מענה אישי רגיש מתוך הבנה שהם הפקידו בידנו את הנכס הכי יקר להם – הבית. דאגנו שכל דייר ותיק יזכה למרפסת שמש מעבר לתוספת שטח בדירה החדשה, כולל מפרט טכני עשיר, בניין מחוזק נגד רעידות אדמה ואיכות חיים מצוינת", מדגישים השניים.

רמת לח"י: קאנטרי, פארקים וטיול אופניים
שכונת רמת לח"י ממוקמת בחלקה העילי של העיר בית שמש הוותיקה ובסמוך לציר תחבורה ראשי. השכונה נבנית על פי תקן של בנייה נגישה לבעלי מוגבלויות ולוקחת בחשבון את נושא עירוב הקהילות והצרכים השונים שלהן כמו אוכלוסיות חילוניות לצד אוכלוסיות שומרות שבת – "משהו שאנחנו בודקים מראש ולעומק כדי למנוע בעיות בעתיד", מסבירים כחלון וגולדשטיין. בשכונה יוקמו קאנטרי, פארקים, גינות ירוקות ומוסדות ציבור לרווחת הדיירים ותתאפשר יציאה ממנה לטיולים בהרי ירושלים דרך שבילי אופניים.

"חשוב לזכור שיש כאן פוטנציאל עצום", מדגישים כחלון וגולדשטיין, "בית שמש היא פריפריה שגובלת במרכז הארץ ובירושלים ונמצאת במיקום פסטורלי ומקסים. אוכלוסיות ממעמד סוציו-אקונומי גבוה גילו את העיר ונמשכות אליה כי היא מציעה להם גם קרבה גאוגרפית למרכזי העניינים, גם סביבת מגורים מצוינת עם נוף בלתי נשכח, גם עלויות דיור נוחות מאוד וגם סטנדרט בנייה גבוה. אנחנו רואים יותר ויותר השקעות בעיר".

לאחר קיום אירוע ההריסה הראשוני של פרויקט רמת לח"י בית שמש, ע.ט החברה להתחדשות עירונית ממשיכה כעת בפינוי הדיירים מהמתחם. הפרויקט צפוי להתפרש על פני 3 שלבים,  כאשר בכל שלב ייבנו מספר בניינים, כך שעם הגעתנו לשלב השלישי הבנייה תתרחש כמעט במקביל.

פינוי בינוי בית שמש -2 (צילום: SIRI צילומי אויר)
צילום: SIRI צילומי אויר

"ישנה את בית שמש לחלוטין"
ע.ט החברה להתחדשות עירונית הייתה מהראשונות להיכנס לתחום ההתחדשות העירונית, כחלק מחזון הרואה בפינוי-בינוי את עתיד הבנייה העירונית באזורי ביקוש. כיום, מדובר באחת החברות המובילות לייזום, תכנון, ניהול וביצוע פרויקטים של פינוי-בינוי בתחום ההתחדשות העירונית בישראל.

החברה מקדמת למעלה מ-100 פרויקטים של פינוי בינוי וכ-15,000 יחידות דיור בשלבים שונים במרכז הארץ כמו גם בערי הפריפריה. מתוכן, למעלה מ-30 פרויקטים בהליכי תכנון, רישוי וביצוע מתקדמים. בשנים הקרובות צפויה ע.ט החברה להתחדשות עירונית להוציא לפועל עשרות פרויקטים עם קצב התחלות בנייה של כ- 1500 יחידות בשנה, בהיקף עסקאות כולל של מיליארדי שקלים.


"תהליכי פינוי-בינוי יובילו את ענף הבנייה בישראל ויציעו פתרונות יעילים למצוקת הקרקעות והדיור בישראל", אומרים כחלון וגולדשטיין. "אנחנו רואים את עצמנו כשותפים של התושבים ומקפידים להבין את האוכלוסייה ולהרגיש את המקום לפני שאנחנו נכנסים לפרויקט חדש. כשהגענו לבית שמש הבנו שמדובר בפרויקט לאומי, בתמיכת המדינה, העירייה וראשת העיר, שישנה את בית שמש לחלוטין. אנחנו כאן כדי לשפר, להבריא ולהשביח את סביבת המגורים, לא רק של בניין אחד אלא של כלל המרחב הציבורי".