עם זינוק של מאות אחוזים במכירות, יותר ויותר נהגים ישראלים מכירים ביתרונות הרכב החשמלי. אם עד לא מזמן, היה צריך להסתפק בהיצע מצומצם יחסית של רכבים חשמליים, לנוכח היתרונות הבולטים שכוללים חיסכון כספי משמעותי ודאגה לסביבה, נחתו בשנה האחרונה עשרות דגמים חדשים ומעניינים בישראל.
המהפכה החשמלית מלווה בפריצתם של מותגים חדשים לחלוטין, המתמחים ברכבים חשמליים, לצד יצרניות הרכב המסורתיות שכולנו מכירים (שמשיקות דגמים חשמליים ייעודיים). הגידול בהיצע והשילוב של טכנולוגיות מתקדמות מעמידים לרשותנו מבחר גדול מאי פעם של רכבים חשמליים, חסכוניים ומתקדמים: מרכבים קומפקטיים ועד קרוסאוברים, ממגוון דגמים במחירים עממיים ועד רכבי יוקרה. הנה כמה מהדגמים הבולטים של שנת 2022 שכדאי לכם להכיר.
ג'ילי גיאומטרי C: אבזור עשיר ומחיר משתלם
השם "ג'ילי" אולי פחות מוכר לאוזן הישראלית, אך מדובר באחת מענקיות הרכב הגדולות ביותר בסין. ג'ילי גיאומטרי C הוא רכב פנאי קומפקטי המבוסס על רכב הפנאי Emgrand GS. גיאומטרי C מאופיין בעיצוב מודרני, באבזור עשיר ובשפע של מערכות בטיחות אקטיביות. ה- C מגיע בשתי גרסאות, האחת כוללת סוללת 53 קוט"ש והשנייה כוללת סוללת 70 קוט"ש, המספקות עפ"י נתוני היצרן טווחי נסיעה של 350 ו- 460 ק"מ בהתאמה. המנוע החשמלי של ה- C מספק ביצועים טובים למדי, ומאיץ ל- 100 קמ"ש תוך 7.7 שניות. והכול במחירים שמתחילים בפחות מ- 135,000 ₪, מה שהופך את ה- C לאחת החשמליות המשתלמות בשוק.
U6: הדור הבא של אייויז
המותג הסיני הצעיר זכה להצלחה עם הדגם הראשון שהשיק בישראל – רכב הפנאי הבינוני U5. משקלו נמוך יותר מרכבים חשמליים דומים בשל השימוש בשלדת אלומיניום. סוללת 63 קוט"ש מעניקה עפ"י הצהרות היצרן טווח נסיעה של כ- 400 ק"מ, והמנוע החשמלי של ה- U5 מאיץ ל- 100 קמ"ש תוך 7.5 שניות. לאחרונה צפויה להגיע לישראל ממשיכת דרכו של ה- U5– ה- U6, גרסת הקופה של הדגם הקודם. המנוע של ה- U6 זהה לדור הקודם, כאשר ניתן יהיה לבחור בין 3 גדלים סוללה. לצד אלה, הבשורה המרכזית של הדור החדש היא עיצובית: ה- U6 מאופיינת בעיצוב קופה בולט יותר, ועיצוב חדש ונקי של תא הנוסעים הכולל שימוש בצבעים בהירים. מחיר משוער: כ- 200,000 שקלים.
דאצ'יה ספרינג: החשמלית הזולה בישראל?
הקרוסאובר הקטן הוא גם הרכב החשמלי הראשון של מותג הרכב הרומני, הידוע במחיריו העממיים של חלק מרכביו. גם הספרינג, שנמצאת בתהליך תקינה, צפויה להתבלט בזכות מחיר שובר שוק, שצפוי לעמוד בישראל על כ- 90,000 ₪. ומה לגבי הביצועים? כיאה למחיר הספרינג מספק ביצועים צנועים שכוללים סוללת 26.8 קוט"ש וטווח נסיעה משולב של 230 ק"מ, תאוצה ל- 100 קמ"ש תוך 19.1 שניות ומהירות מרבית של 125 ק"מ. לסוללה הקטנה יחסית יש יתרון, בדמות טעינה ביתית מלאה תוך 5 שעות. המושב האחורי של הקרוסאובר הקטן מיועד לשני נוסעים ועיצוב הפנים יחסית בסיסי. הספרינג קיבל כוכב אחד בלבד במבחני הריסוק של Euro NCAP.
טסלה מודל Y: ביצועים של רכב-על
אחרי שטסלה מודל 3 הייתה ממובילות המהפכה החשמלית בארץ ובעולם, מגיע תורו של מודל Y: גרסת הקרוסאובר של מודל 3 מבוססת על אותם מכלולים ואותו עיצוב פנימי שכולל מסך מגע ענק, אך מגיעה בגרסת Long Range עם תצורת 5/7 מושבים. בנוסף, היא כוללת ביצועים מרשימים: סוללת 75 קוט"ש, טווח נסיעה של יותר מ- 400 ק"מ ושימו לב לנתון הבא: האצה מ- 100 שניות תוך פחות מ- 5 שניות.
רכב הפנאי הבינוני של טסלה צפוי להגיע לישראל במחצית השנייה של השנה, עם תג מחיר משוער של כ- 250,000 ₪. אפשר כבר עכשיו להניח שמדובר באחד הלהיטים הבאים של שוק הרכב המקומי.
יוקרה מחשמלת: ב.מ.וו i4
מבוססת על גרסת הגראן קופה של המותג, ב.מ.וו i4 היא התשובה הבווארית לטסלה מודל 3. המשפחתית החשמלית של ב.מ.וו מביאה לשולחן את האיכות המפורסמת של מותג הרכב הגרמני, ממושבים בעלי איכות מרשימה ועיצוב מוקפד – ועד סביבת הנהג הטובה המוכרת של ב.מ.וו. גם הביצועים של ה- i4 מרשימים, עם סוללות 83.9 קוט"ש המספקות טווח נסיעה של יותר מ- 500 ק"מ. ה- i4 מגיעה בשתי גרסאות, אחת עם מנוע חשמלי אחורי והשנייה עם שני מנועים: קדמי ואחורי, שכוללת 544 כוחות סוס. כל אלה מתורגמים להאצה מ- 100 שניות תוך 3.9 שניות וליכולת דינאמית גבוהה. המחיר: החל מ- 339,000 ₪.
איך בוחרים רכב חשמלי מבין עשרות הדגמים?
ככל שהיצע האפשרויות הולך וגדל כך גדלות הדילמות. כדי לצלוח אותן ולבחור את הדגם המתאים ביותר לצרכים שלכם, חשוב להביא בחשבון מספר שיקולי מפתח: מהו התקציב? מהו טווח הנסיעה הרצוי (טווח הנסיעה של הרכב החשמלי צריך לכל הפחות להשתוות לקילומטראז' היומי), האם בכוונתכם להתקין עמדת טעינה? עד כמה רמת האבזור חשובה לכם? מהי הקטגוריה הרצויה – האם אתם מחפשים רכב פנאי? רכב משפחתי? אולי סופר מיני חשמלית? ככל שהצרכים יהיו מוגדרים יותר, כך תוכלו לבחור רכב חשמלי שישרת אתכם בצורה טובה יותר.
בוחרים רכב חשמלי? כדאי לבחור גם ביטוח מתאים
לא משנה איזה דגם חשמלי תבחרו, המאפיינים שלו שונים מאלו של רכבי בנזין מקבילים: הוא מכיל פחות חלקים נעים, מאופיין בבלאי נמוך וחוסך בעלויות הדלק והטיפולים. מצד שני, הוא כבד יותר (בשל משקל הסוללה), עמוס בחיישנים ואמצעים טכנולוגיים מתקדמים, כולל ציוד טעינה ולרוב מוביל להתקנת עמדת טעינה ביתית. מאפיינים אלו מצריכים בחירת ביטוח רכב חשמלי ייעודי, המותאם למאפייני הרכב החשמלי בכלל והדגם שבחרתם בפרט.
ביטוח רכב חשמלי כולל למעשה ביטוח מקיף לרכב, בתוספת מגוון הרחבות ייעודיות לרכבים חשמליים. כך למשל ביטוח רכב חשמלי של הפניקס כולל שירותי דרך וגרירה המותאמים לרכב חשמלי – כולל גרירה לעמדת טעינה בעת התרוקנות הסוללה וכן קיים גם כיסוי לציוד הטעינה.
איך בוחרים ביטוח לרכב חשמלי?
בשל מאפייניו הייחודיים של הרכב החשמלי, חשוב לבחור בחברה המתמחה בביטוח רכב חשמלי מכל הדגמים – שהביטוחים שלה עומדים בסטנדרטים של יצרניות רכב חשמלי מובילות. איך יודעים איזה ביטוחים עומדים בדרישות וניצבים בחוד החנית? מקשיבים לבחירת היצרניות: כך למשל הפניקס הוכרזה כמבטחת הרשמית של יצרניות הרכב טסלה, ג'ילי ואייווייז – בשל העמידה בסטנדרטים שלהן. ביטוח רכב חשמלי של הפניקס מציע מגוון רחב של כיסויים המתאימים לדגמים של יצרניות אלה – אך לא רק. המומחיות של הפניקס בביטוח רכב חשמלי מספקת מענה נרחב לדגמים החשמליים השונים.
מהפכת הרכבים החשמליים צפויה להעלות הילוך בשנה הקרובה. כל שנותר הוא לבחור את הדגם המתאים לצרכים שלכם – ולא פחות חשוב: את הביטוח שיספק הגנה מרבית ברגע האמת.