האוכל בחתונה מתברג, בדרך כלל, במעלה רשימת האלמנטים החשובים ביותר באירוע - יחד עם שמלת הכלה והמוזיקה לריקודים. אם החמצתם חתונה, סביר להניח שהדבר הראשון שתשאלו עליו יהיה איך נראתה הכלה, ומיד לאחר מכן איך היה האוכל. מכאן, שהבחירה של השבוע – תפריט האירוע של לנה ומעיין – היא בחירה משמעותית שאין להקל בה ראש.
הקייטרינג של ד'פלוס הציע ללנה ולמעיין שלוש אפשרויות: תפריט צמחוני עם דגים, תפריט אוריינטלי עם סיגרים ופסטלים ו"תפריט מסיבה" עם מנות מיני של מאכלי פאסט פוד כמו מיני בורגרס, מיני פלאפל ומיני סביח. מעיין מוכן לקבל רק את האופציה האוריינטלית, ולנה מעדיפה את שתי האפשויות האחרות, שלטעמה הן מתקדמות ואלגנטיות יותר.
כדי לסייע לנו בהחלטה החשובה, גייסנו כמה אנשים שלא אוכלים לוקשים: השפים חיים כהן, ישראל אהרוני וגיא פרץ, עם קמת עזרה ממירי בוהדנה, דפנה לוסטיג ושימי תבורי.
מירי בוהדנה: סביח לא מתאים לחתונה
"אני הכי מתחברת לתפריט האוריינטלי, וגם לחתונה שלי הייתי בוחרת בדיוק בסגנון כזה של אוכל", עונה בוהדנה בלי היסוס. מה שנראה כמו שליפה מהמותן הצרה של הדוגמנית מגיע דווקא עם טיעון: "התפריטים האחרים ממש לא מסתדרים. עם התפריט הצמחוני יש בעייתיות כי לא כולם אוהבים או מתחברים לאוכל צמחוני, ותפריט המסיבה נראה לי פשוט מידי – מי שמע על פלאפל, המבורגר וסביח בחתונה? זה לא כל כך מתאים".
חיים כהן: האוכל האוריינטלי חוצה גבולות
השף חיים כהן בוחר גם הוא בתפריט האוריינטלי, אבל יש לו השגה על עצם הגדרתו ככזה: "זהו כלל אינו תפריט אוריינטלי – לדעתי ההגדרה המדויקת היא תפריט ים תיכוני. מאכלים אתניים כמו אורז פרסי לא הופכים את התפריט להיות 'אוריינטלי'", הוא מדקדק.
לדברי השף המדופלם מאכלים כמו קבב פרסי, אורז, קוסקוס, טחינה וסלטים הם מאכלים הקלים להכנה בכמויות. "אלה מטעמים שלא נפגעים בהכנה במטבח מוסדי ולא הולכים לאיבוד, ולכן הייתי בוחר בתפריט כזה לחתונה של לנה ומעיין. זה אוכל פשוט, שאם מכינים אותו כמו שצריך הוא חוצה גבולות, איכותי, נפלא ומשמח את כולם".
דפנה לוסטיג: דגים הכי הולך
לוסטיג עדיין מתכננת את החתונה של עצמה לאבי בתה, אסף הראל, ובוחרת אחרי לבטים קלים בתפריט האוריינטלי, עם דגש על מנות הדגים שבו. "אני באופן אישי אוהבת דגים, והייתי הולכת על פילה בורי צלוי עם שמן זית, שום ועשבי תיבול או על פילה סלמון צרוב בתבלינים ירוקים על חצילים – שתי מנות עיקריות המופיעות בתפריט האוריינטלי".
ישראל אהרוני: חטיפים קלים ונחמדים
השף ישראל אהרוני היה הראשון לבחור בתפריט המסיבה. "אני הולך על התפריט המסיבתי. הרעיון לא רע: מוצא חן בעיני להגיש כמנה עיקרית חטיפים קלים ונחמדים כמו פלאפל, המבורגר, דג וצ'יפס או סביח". השף הוותיק סבור כי הסגנון של תפריט המסיבה יכול להתאים לכולם, אבל מקפיד לומר שהכי חשובה היא האיכות של האוכל: "התפריט הזה יכול להיות מוצלח מאוד, אבל כמובן בתנאי שהכל יהיה עשוי היטב", הוא מדגיש.
גם גיא פרץ, "השף המתלבש", בוחר כמו עמיתו אהרוני בתפריט המסיבה. "בתפריט כזה יש מגוון גדול של מנות, ולכן גם הרבה מאוד טעמים, מה שהופך אותו למתאים להרבה אורחים". פרץ דואג גם שרחבת הריקודים לא תהיה דלילה: "מדובר בתפריט קליל וחופשי. המנות לא כבדות במיוחד, ולא מקשות על התנועה והריקודים בערב דינמי כמו חתונה. הקונספט יותר נגיש, זורם ומתאים במיוחד לאנשים שאוכלים ומיד קמים מהשולחן, בלי לנוח ולעכל יותר מדי זמן".
שימי תבורי: זו חתונה, לא ערב במסעדה
"אני בוחר בתפריט הצמחוני, כי מזון מהצומח הוא הכי בריא. גם ביומיום אני משתדל לאכול כמה שפחות בשר; סלטים, אבוקדו, אנטיפסטי, בצל ושום", מספר המתחתן הסדרתי, הזמר שימי תבורי. תבורי מזכיר לנו שוב, שכל הטררם נועד במקור להיות הערב הכי חשוב בחייהם של שני אנשים - לפני שהפך לעוד בילוי במסעדה טובה עבור האורחים. "בחתונה שלי לקחתי את אשתי ביד לשופט, שילמתי 30 דולר והתחתנו - לא הזמנתי אף אחד. אני לא מתחתן בשביל להאכיל אנשים".