שוברים דיסטנס בחיל הים: בשנתיים האחרונות התגבשה בחיל הלבן תפישה פיקודית חדשה, אשר מטשטשת את המרחק הפיקודי ומבטלת למעשה את דמות המפקד הסמכותי והבלתי נגיש. זאת בניגוד לדימוי המיתי, המלווה את צה"ל מאז הקמתו. שיטת הפיקוד החדשה מתאפיינת ביחסי קרבה בין מפקד ישיר לחייליו, בדגש על שיח פתוח ובהיעדר תחפושות או מסכות. מקור השיטה הוא בהלך הרוח שמנהיג מפקד חיל הים הנוכחי, האלוף רם רוטברג, כפי העידו קצינים בכירים.
ראש מספן כח אדם בחיל-הים, אל"ם מיכל תשובה, התייחסה לנושא ואמרה "שמנו לנו כמטרה להוריד את כמות הקבילות בחיל הים ולשפר את יחסי המפקד פקוד. השינוי כבר מכה בשטח, הוא כולל וחוצה גבולות; הוספנו המון תכנים הנוגעים לפיקוד טהור, בקורס פי"ם (פיקוד ימי מתקדם - קורס המקביל לקורס מ"פים בזרוע היבשה, ומהווה שלב אחרון בעיצוב דמות המפקד) ובקורס חובלים, ובקורסים ייעודיים שפתחנו העוסקים בנושא", סיפרה.
"שואפים לצמצום של המרחק הפיקודי, כמעט עד אפס"
הרוח שהכתיב האלוף רוטברג, וקיבלה, למשל, ביטוי סימבולי בהחלפת סיסמת החיל מ"כשהגלים מתחזקים החזקים מתגלים" ל"ביחד ננצח", הובילה לכך שמפקדים בכירים מדברים בגובה העיניים עם אחרון נערי הסיפון. "אנו שואפים לצמצום המרחק הפיקודי, עד כדי כמעט אפס", אמר מפקד קורס פי"ם, סא"ל יניב לביא. "ברגע שיש יחסי אמון ופתיחות, מתפרצות החוצה גם היצירתיות, החדשנות והמצוינות", הסביר. מסגרת משמעותית נוספת עבור עיצוב הפיקוד ימי היא בית הספר לחובלים. "הלוחמים של חיל הים הם איכותיים ובעלי יכולת טכנולוגית. הם נבחרים בקפידה ומגיעים רק בהתנדבות", העיד הפסיכולוג של בית הספר לחובלים, רס"ן יגל שרעבי. "לוחמים אינטליגנטים אלו בפרט, ובני הנוער בכלל, מגיעים לצה"ל עם ציפיות אחרות ותפישה שונה של היררכיה. הם רוצים ללכת אחרי אנשים מתוך אמונה, לא כי יש להם דרגות על הכתפיים", אמר.
סיבה נוספת לכך ששבירת הדיסטנס מתאימה במיוחד לחיל הלבן, היא שהשירות בו מתאפיין בחיכוך גבוה בין מפקד לחייליו, אשר נמצאים כולם בסירה אחת. "בסוף אתה חייב להסתדר עם הסובבים אותך בגלל שאורח החיים הוא מאוד תובעני והדרך לעשות את זה היא לטשטש את המרחב הפיקודי. בשיטה הזו הפקודים מצייתים מתוך הבנת התמונה הגדולה ותחושת אחריות על החלק שלהם בתוכה", סיפר סרן ג', שמפקד על צוות קצינים משייטת הצוללות בפי"ם. "יש לי משפט שאני תמיד אומר לחניכים בקורס: אל תגיד לאנשים מה לעשות, אלא מה אתה רוצה שיקרה ותן להם להפתיע אותך בדרכי הפעולה שלהם".
לדבריי הפסיכולוג של קורס החובלים, בשייטת הסטי"לים השינוי הוא המורגש ביותר, בגדר מהפך של ממש. "פעם מפקד סטי"ל היה מפקד נוקשה, מטיל מורא", העיד רס"ן שרעבי ממסגרת חובלים. לפי תיאוריו, גם בשייטת הצוללות, מערך כלי הבט"ש ובשייטת 13 מורגשים שינויים. סא"ל אסי בן חמו, עד לא מזמן מפקד פלגה של סטי"לים, תיאר שגרה שבה המרחק הפיקודי משחק תפקיד קטן מאוד. לדוגמא, הלוחמים הם אלו שמעירים את מפקדם בתאו האישי. "אני תלוי בלוחם כשם שהוא תלוי בי", אמר.
סדנאות פיקוד ומנהיגות בהיקפים חדשים
בעקבות המהפכה, השתנו קורס פי"ם וקורס החובלים בהתאם. המחזור שסיים לפני שבועיים פי"ם, הינו הקורס הרביעי שפועל במתכונת המשופרת, המכוונת לתכני פיקוד. ההבנה הרווחת, היא כי מפקדים בעלי בסיס נרחב של ידע וניסיון פיקודי, יוכלו להיפרד מהדיסטנס ביתר קלות. בפרקטיקה, מתבטאת תפישה זו בהוספת סדנאות פיקוד ומנהיגות ברמה אקדמית, הנפרשות כיום על פני חצי השנה של הקורס. "נתח גדול הרבה יותר מיועד לתכני פיקוד טהורים. יתר על כן, לצד ההכשרה הפורמאלית, אנחנו מצפים שהאווירה האינטימית ונטולת הדיסטנס שאנו מתעקשים עליה בקורס תעבור הלאה גם היא", ציין.
בקורס החובלים מעידים על ירידה הדרגתית בדיסטנס שבין המפקד לצוער. "עכשיו אפילו בשלב הראשון המפקד מדבר עם חייליו. פעם הוא היה צועק רק פקודות", הסביר רס"ן שרעבי, הפסיכולוג של הקורס. נוסף על כך, לראשונה בחיל נפתחו קורסי םיקוד לרבי סרנים, סא"לים ואל"מים. הקורסים עוסקים בתכנים מנהיגותיים גרידא, "זאת על מנת לשמור רצף של הכשרות ולא לנטוש את הקצינים לאחר פי"ם", הסביר הקצין. את הנושא חתם בכך ש"אין לי ספק שבעקבות הדגש המושם, המפקדים של הדור הזה יהיו טובים יותר ממה שאנחנו היינו".