זה לא סוד ששירות ביחידות נחשקות כמו 8200 של חיל המודיעין או היחידות הטכנולוגיות של חיל האוויר הוא מקפצה לקריירה נחשקת בתחום ההייטק. אבל מתברר שממש לא רק שם: בתעשייה מסתובבים לא מעט בוגרי קורס חובלים בחיל הים, כאלה ששירתו כמפקדים בספינות הטילים, בכלי הבט"ש או בצוללות.
בשבוע שעבר, בתזמון כמעט מקרי עם סיום קורס חובלים מספר 134, התקיים בפעם הראשונה כנס "קפיצת מדרגה" שנועד להכין את החובלים שעומדים בפני שחרור לעולם האזרחי ולהכיר להם את בוגרי העבר של המסלול. הכנס נערך על ידי "מגדלור", עמותת קורס חובלים הפועלת לחיזוק הפעילות החברתית והעסקית של בוגריו ובשיתוף עם בית הספר לקצינים של חיל הים. "אנחנו מבינים שהכלים שרוכשים חובלים במסלול שירותם, מכינים לשילוב מוצלח בתחומים שונים בתעשייה וממצבים אותם בעמדות מפתח", אמר מפקד מגמת להב בקורס חובלים, סרן ליאור אברמוביץ', ממובילי האירוע.
אחד מבאי הכנס היה מורן גד, בעברו חובל וכיום סמנכ"ל טכנולוגיות בחברת "Motion-Ize", סטארט-אפ בתחום טכנולוגיית הספורט. גד, בוגר קורס חובלים במחזור ק"ח (108), השתחרר בשנת 2006 לאחר שירות של שש שנים בחיל הים, במהלכו פיקד על דבורה בפלגת הביטחון השוטף בגזרת ים סוף ועל יחידת סנפיר בבסיס חיפה. "רצינו להראות להם להראות להם אילו אופציות קיימות בשוק, לדבר איתם על היתרונות שיש להם בתור בוגרי קורס חובלים ולהפגיש אותם עם בוגרים אחרים, כדי שיתחילו ליצור קשרים עם התעשייה", מספר מורן על הכנס.
גד מדגיש שמלבד אנשי הייטק, בכנס לקחו חלק גם יזמים, עורכי דין ובעלי עמדות מפתח בתחומים שונים, כשכולם כאמור, שירתו בשלב כזה או אחר כמפקדים על כלי השיט השונים של החיל. מהצד השני, לכנס הגיעו כ-30 חובלים שעומדים בפני שחרור.
לאחר שהשתחרר מצה"ל והשלים כמובן את הטיול הגדול בדרום אמריקה, גד סיים תואר ראשון ושני בהנדסת מכונות באוניברסיטת בן גוריון. לדבריו, כבר בלימודים הרגיש את הקשר המקצועי בין השירות לתחום שבחר: "אמנם יש חובלים שבחרו במסלול מקצועי יותר של מכונות או אלקטרוניקה ואני הייתי שייט, אבל בנפש הייתי איש של מכונות. יש המון דברים טכניים בשירות, וזה משהו שבהחלט עוזר בלימודים. מלבד זאת, אני חושב שהחבר'ה שלנו מגיעים בוגרים יותר ללימודים, פחות נלחצים ממבחנים ולוקחים דברים בצורה טובה יותר מאשר חבר'ה שהרגע השתחררו".
כבר במהלך הלימודים, גד חבר לבוגר קורס חובלים נוסף מהמחזור שלו שהקים חברת סטארט-אפ. "מתוך ההיכרות שלנו באופן טבעי, התחלנו לעבוד יחד. היום אנחנו כבר חברה של 20 אנשים, מתוכם 3 מהמחזור שלי. מעבר לזה שזה כיף גדול, ההיכרות העמוקה שלנו מהשירות הצבאי עוזרת לנו מאוד".
חברת Motion-Ize של גד מייצרת מוצרים לשימוש במהלך פעילות ספורטיבית, במטרה לשפר את הטכניקה של המתאמן וכמובן גם את החוויה. באופן לא ממש מפתיע, בחברה עוסקים גם בתחום הספורט הימי, ופיתחו מוצר לעוסקים בחתירה בקייאקים או בגלישת סאפ, לצד "נעל חכמה" שעליה הם עובדים בימים אלו.
"השירות בחיל הים באופן כללי ובפרט אצל חובלים הוא מאוד טכנולוגי, ולכן לבוגריו יש נטייה חזקה מאוד לתחום", מסכם גד. "בסך הכל, זו חבורה של חבר'ה מאוד מוכשרים. המכנה המשותף של כולם הוא חתירה למצוינות, אנשים שלא מוותרים על המטרות שלהם. אלה ערכים שמגיעים הרבה פעמים מהקורס".