הנשיא טראמפ התייחס אמש (שני) לאפשרות שישראל תספח את יהודה ושומרון, וציין כי היא "מדינה קטנה מבחינת שטח". הוא אמר כי אין בכוונתו להתייחס ישירות לשאלת הסיפוח, אך מיד ציין את גודלה הקטן של ישראל בהשוואה ליתר המזרח התיכון, ואמר: "זה לא טוב, זה הבדל דיי גדול". בנוסף אמר טראמפ בהתייחס להפסקת האש בעזה כי "אין לי הבטחה שהשלום יחזיק מעמד".

טראמפ נשאל בשיחה עם עיתונאים: "אמרת בעבר שישראל קטנה מדי מבחינה גיאוגרפית. האם אתה תומך בסיפוח הגדה המערבית?". הנשיא השיב: "זו מדינה קטנה מבחינת שטח". הוא הדגים בעזרת עט שהחזיק בידו: "תסתכלו על העט, העט הנפלא הזה. השולחן שלי הוא המזרח התיכון. והעט הזה – הקצה של העט – זו ישראל. זה לא טוב, נכון? זה הבדל דיי גדול".

"אני משתמש בזה כדימוי", אמר, "אבל זה דיי מדויק למען האמת. זו פיסת אדמה דיי קטנה. וזה מדהים שהם הצליחו לעשות את מה שהם הצליחו לעשות כשחושבים על זה. יש להם הרבה יכולת שכלית. אבל זו חלקת אדמה קטנה, אין שאלה בנוגע לזה".

טראמפ: ישראל קטנה במזרח התיכון כמו העט הזה
טראמפ: ישראל קטנה במזרח התיכון כמו העט הזה ביחס לשולחן

בנוסף אמר טראמפ: "אין לי שום הבטחות לכך שהפסקת האש בעזה תחזיק מעמד". הוא הוסיף: "ראיתי אנשים שעברו דברים ברוטליים. אף אחד לא ראה שום דבר כזה. אין לי הבטחה שהשלום יחזיק מעמד". הוא הפנה את השאלה גם אל השליח סטיב ויטקוף, שאמר: "זה מחזיק מעמד בינתיים, ואנחנו מאוד מאמינים. זה הכיוון שהנשיא התווה - להוציא את החטופים ולהציל חיים, ולהגיע להסדר בדרכי שלום, וכרגע זה מחזיק מעמד".

בתוך כך, באתר פוליטיקו דווח כי הנשיא טראמפ צפוי לחתום על צו מנהלי להוצאת ארה"ב מוועדת זכויות האדם של האו"ם, וכן על איסור למימון עתידי של אונר"א. במקביל, בוול סטריט ג'ורנל דווח כי ארה"ב מכינה הסכם חדש למכירת נשק לישראל, בסכום של מיליארד דולר.