עם חתימת ההסכם להפסקת אש בעזה תמורת שחרור חטופים ישראלים, נשאלת השאלה אם גם החות'ים בתימן, שהפכו למטרד לאזרחי ישראל, בפרט בשבועות האחרונים, יצטרפו גם הם להפסקת האש או ימשיכו לנסות ולשגר כלי טיס בלתי מאוישים וטילים בליסטיים לעבר שטח המדינה.
על פי ההצהרות של החות'ים לאורך המלחמה, הירי שלהם מתימן לישראל נועד לתמוך בפלסטינים ברצועת עזה, עוד הצהירו כי הירי שלהם לישראל יימשך עד שהאש שם תיפסק. כך שעל פי הצהרות אלו, עם כניסת הפסקת האש הצפויה בעזה ביום ראשון, גם בתימן אמורים להצטרף אליה.
מאז שהוכרזה הסכמה על הפסקת האש החות'ים ברכו עליה, אבל לא הצהירו באופן מפורש מה בכוונתם לעשות ואם הם מתכוונים להפסיק את האש. גורמים בצה"ל המעורים בפרטים ששוחחו היום עם mako בנושא סיפרו שלא לציטוט כי בצבא התקיימו כבר הערכות מצב בנושא.
לדברי הגורמים בצה"ל, ההערכה נכון לעכשיו היא שכל עוד תהיה הפסקת אש בעזה, גם החות'ים יצטרפו אליה, יחדלו לבצע ירי מתימן לישראל ואף יפסיקו את הירי במרחב הימי, שמהווה איום על הכוחות הזרים שפועלים שם בהובלת צבא ארה"ב, ועל נתיבי השייט הבינלאומיים.
בצה"ל נערכים גם לאפשרות שהחות'ים ינסו להטעות את ישראל ולמרות הקולות על רגיעה ינסו להמשיך ולבצע ירי. על כן סוללות טילי החץ ומערך ההגנה האווירית נשארים בכוננות עליונה. אותם גורמים גם העריכו שאם אכן תהיה הפסקת אש כוללת אז גם נתיב הסחר הימי לאילת יפתח ויתחדש אך סייגו ואמרו שהכל יתבצע בהתאם להערכות המצב.
עם הפסקת האש בלבנון בחודש נובמבר נותרו החות'ים לזרוע המרכזית בציר האיראני שממשיכה לשגר לעבר ישראל. מרבית השיגורים מיורטים על ידי מערך ההגנה האווירי של צה"ל, אפילו מחוץ לגבולות המדינה, אך כבר הוכח שישנו סיכון משברי היירוט ובנוסף, האזעקות מכניסות מאות אלפים ובחלק מהמקרים מיליוני ישראלים למרחבים הממוגנים, מרתיעות חברות זרות מלטוס לישראל וגם מטרידות מאוד את האזרחים שמתעוררים בלילות לקול אזעקות.
הירי האחרון מתימן שעליו דיווח צה"ל היה בלילה שבין שני לשלישי השבוע. התרעות הופעלו סמוך לשעה 03:00 בלילה באזורים נרחבים בשפלה, במרכז ובשרון. מספר נפילות של שברי טילים נרשמו ביישובים מבוא ביתר וצור הדסה שבאזור ירושלים, שם לא הופעלו התרעות.
אתמול, עדכן דובר צה"ל כי מפקד פיקוד המרכז של צבא ארה"ב (CENTCOM) האחראי על המזרח התיכון, גנרל מייקל אריק קורילה, נחת השבוע בישראל כאורחו הרשמי של הרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי. הגנרל האמריקני נחשב למי שמוביל את המערכה המשותפת נגד החות'ים.
מצה"ל נמסר על פגישתו עם הרמטכ"ל כי זו הייתה "פגישה אסטרטגית שעסקה בהערכת המצב האזורית ובבחינת דרכי פעולה להתמודדות עם איומים והתפתחויות במזרח התיכון". השניים, הוסיפו בצה"ל שוחחו על "מגוון תרחישים אפשריים, בחזיתות הקרובות והרחוקות, תוך חיזוק שיתוף הפעולה המבצעי ושיפור המוכנות לכל תרחיש". הביקור, סיכמו ואמרו בצה"ל, מעביר מסר חד וברור בחשיבות ומשמעות הקשר האסטרטגי החזק בין צה"ל לצבא ארצות הברית.