לחץ בית מוגבר
המיתוס: לחץ בית הינו אחת מתופעות הלוואי של השירות בצה"ל. מה שרבים לא בהכרח מודעים אליו, הוא שלחץ זה דווקא גובר עם עליה בתדירות היציאות הביתה. לכן, חיילים ג'ובניקים סובלים מלחץ בית אפילו יותר מחיילים קרביים שנשארים שבועיים בבסיס, מה שמהווה את אחד החסרונות העיקריים בלהיות ג'ובניק.
מיתוס הג'ובניקון: רק ג'ובניקים מצמידים את הכומתה עם סיכה
המיתוס: בניגוד לסיכות אחרות בצה"ל, את סיכת הג'ובניקון לא מקבלים בסוף מסלול או השלמת קורס כלשהו. מקבלים אותה רק ברי מזל, והיא נועדה לסייע לחייל העורפי, שנע על מדי א' בלבד, לחבר את הכומתה שלו לכותפת שחלילה לא תיפול ותאבד במהלך ריצה לרכבת. למרות שהג'ובניקון הוא בסך הכל שיפצור טוב ויעיל, לוחמים לעולם לא יהיו מוכנים להצמיד אותו לכומתה שלהם, אך ורק מאחר והוא מסמל בעצם.. ג'ובניקון.
פרוזן יוגורט בצהריים: ג'ובניקים אוכלים יותר טוב
המיתוס: בזמן שלוחם ינשנש בוטנים וטונה ממנת קרב, יהנו חיילים רבים מפרוזן יוגורט או ממשלוח סושי. עם זאת, למרות השמועות על מנות הגורמה שמוגשות בחדר האוכל בקריה, חיילים שמכירים את הבסיס מבפנים, לא ימהרו להלל ולשבח. הם ימליצו לשמור מרחק מהמטבוחה ולהיזהר מהסחוס שמתחזה לשניצל. תכל'ס, כשכל כך הרבה אופציות חלופיות פתוחות בפניכם (בכל זאת, תל אביב), הייתם מסתדרים עם מה שיש או מזמינים?
טירונות בקרביץ: ג'ובניקים לא יודעים לירות
המיתוס: אומרים שג'ובניקים לא יודעים לירות בנשק. בתור אנשים שעושים חיל יותר בהקלדה ופחות בלוחמה פיזית באויב, לא יוצא לג'ובניקים לירות ב-M16 יותר מדי. לפחות ברמת הפעילות של בסיסי המרכז הנוצצים, חייל נשלח למטווחי לייזר (יש כאלה ממש בתוך הקריה!) אחת לחצי שנה, או למטווח חי אחת לשנה. כך שאם לתפעל מעצור אז רק באקדח סיכות בבקשה.
מצניע מרפקים: לא מתביישים להתעטף במעיל
עוד סממן להיותך לוחם בחזית החברתית, הוא שרוולים ארוכים. בניגוד לג'ובניקים, לוחמים לעולם אינם מסתובבים עם מעיל, סוודר או שרוולים ארוכים. אי שם במוצב על החרמון, או בלילות הקפואים של שיזפון, ידע הלוחם להתכרבל בפליז וכובע גרב. לעומת זאת, מחוץ לבסיס, בפומבי, הרבאק ורוח הלחימה הם שככל הנראה מחממים את הלוחם. לכן גם במקרה של סערת ברקים וברד, יעמוד הלוחם בתחנת האוטובוס עם שרוולים מופשלים ומרפקים חשופים. ג'ובניק לעומת זאת, אף פעם לא יתבייש להראות שקר לו.
ג'ובניקים עושים הרבה יותר סקס
לא צריך להתקבל לממר"ם כדי להבין שמאחורי הטענה הנ"ל עומד הרבה היגיון. חשבון פשוט מספיק כדי להבין שחייל המשרת בתל השומר לצורך העניין, יוצא הביתה פי 6 יותר פעמים מאשר חברו שתופס קו באחד מגבולות המדינה. אז כל עוד לחבר\ה שלכם אין איזה קטע לוואסח של שטח, והם מסתפקים בכישורי ההקלדה שלכם, נראה שהיציאות המסודרות הביתה יספקו אתכם גם בין הסדינים.