סרטון שפורסם ברשתות חברתיות פלסטיניות מציג תיעוד נדיר של מערכת "CARPET" המכונה בצה"ל "ריצוף" ברצועת עזה. בעבר היו דיווחים על שימוש במערכת הזו במערכה ברצועה, אך לא פרסומים רשמיים של צה"ל או תיעוד מהסוג הזה, של המערכת שתפקידה לנטרל מטענים ומוקשים בשטח גדול, כדי לאפשר התקדמות בטוחה של הכוחות.
לטענת הפלסטינים מדובר בתיעוד מהימים האחרונים. בסרטון ניתן לראות את המערכת על כלי הנדסי ממוגן מסוג פומ"ה ולצד כוחות אבטחה. עוד רואים את שיגור הרקטה והפיצוץ שאמור להשמיד מטענים וגם מחבלים אם יש כאלו שמסתתרים שם. לא רואים בסרטון פיצוצי משנה, וייתכן שלא היו שם מטענים.
מערכת "ריצוף" מתוצרת חברת רפאל מורכבת ממארז, אותו ניתן לראות בסרטון, שבו 20 רקטות דלק-אוויר בקוטר 265 מילימטרים. הרקטות מכילות דלק נוזלי ומנגנון הגנה מפני התפוצצות לא יזומה. כאשר הרקטה משוגרת, משתחרר ענן דלק-אוויר ואז היא מתפוצצת ומדליקה את הענן, מה שמייצר הדף שגורם לפיצוץ כל המוקשים או המטענים שבסביבה.
مقطع يوثق مشاهد لاستخدام جيش الإحتلال لنظام Rafael Carpet في قطاع #غزة
النظام يستخدم لتطهير منطقة ما من الألغام او العبوات باستخدام صواريخ فراغية pic.twitter.com/R0rg61hNlD
מטח של רקטות ריצוף יכול ליצור מעבר נקי בשדה מוקשים באורך 100 מטר ובמקרה של רחוב, כמו בסרטון שניתן לראות מעזה, להשמיד מוקשים ומטענים ברוחב של כ-6-8 מטרים. המערכת נמצאת בשירות צה"ל למעלה משני עשורים. בשנת 2017 המערכת ההנדסית שודרגה אחרי שהכניסו לה פיתוחים טכנולוגים, בדגש על שינוי שבצה"ל הגדירו כ"מהפכני" בתפעול המערכת. שינוי שהפך את ההפעלה שלה על ידי הלוחמים בשטח לפשוטה באופן כזה שכמעט ולא צריך הכשרה כדי לתפעל את המערכת.
בחיל ההנדסה אומרים שגם ניתן להטעין בקלות את המערכת ברקטות חדשות במקום אלה ששוגרו, כולל בתנאי שדה. צה"ל השתמש במערכת הזו במלחמת לבנון השנייה, מבצעי עופרת יצוקה וצוק איתן. היא גם גורמת פחות נזק לסביבה ממערכות אחרות, מה שהוא יתרון בלחימה בשטח בנוי.