ארצות הברית ביצעה ניסוי בטיל היפרסוני שהגיע למהירות הגבוהה פי 5 ממהירות הקול, כך דיווח הלילה (שלישי) חיל האוויר האמריקאי. מההודעה עולה כי ב-9 בדצמבר מפציץ מסוג B-52H שיגר מול חופי קליפורניה טיל AGM-183 ARRW. "מדובר בשיגור ראשון של אב טיפוס שלם", ציינו בארה"ב.
כלל הניסויים שבוצעו עד היום בחנו את תפקוד מאיץ הטיל ההיפרסוני של ארה"ב. הניסוי האחרון בחן לראשונה אב טיפוס שלם ו"האינדיקציות מראות שכל היעדים של הניסוי הושגו", טען חיל האוויר. עוד ציינו שהטיל נשא גם ראש נפץ והגיע למהירות היעד ולמסלול הטיסה שלו, באופן כזה שעמד בכלל יעדי הניסוי.
פרויקט הטיל ההיפרסוני האמריקאי סבל לאורך השנים מלא מעט ניסויים כושלים. הטיל האמריקאי אמור היה להיכנס לשירות באוקטובר 2023 אולם יעד זה נדחה בשל ניסויי מאיץ כושלים.
כעת, אחרי שנים של כישלונות בתחום הטילים ההיפרסוניים (פי 5 ומעלה ממהירות הקול) נראה בשנתיים האחרונות שהאמריקאים מצליחים לצמצם את הפערים מול הסינים והרוסים, שלטענתם כבר הכניסו טילים מהסוג הזה לשירות מבצעי.
הטיל שכל העולם בעקבותיו
חיל האוויר האמריקני מדווח על עוד ניסוי מוצלח, בטיל מסוג AGM-183A מתוצרת לוקהיד מרטין. הטיל שנוסה אמור להיות הנשק ההיפרסוני מבצעי הראשון של חיל האוויר האמריקאי. הוא בעל טווח של כ-1,600 ק"מ ואמור להגיע למהירות של 6 מאך. את הטיל ניתן יהיה לשגר מפציצים כמו ה-B-52H, ה-B-2 מטוס קרב מסוג F-15E והמפציץ העתידי B-21 "ריידר".
המעצמות הגדולות משקיעות מיליארדים בפיתוח הטילים, שיכולים להגיע למטרה במהירות הגבוהה פי חמישה ממהירות הקול ואף יותר. אופן ההפעלה שלהם וכמובן המהירות האדירה, מאתגרים את מערכות ההגנה האווירית, שנכון להיום ספק גדול אם הן מסוגלות להתמודד עם טילים מהסוג הזה.
כאמור, סין הצליחה לפתח מספר טילים שכבר נכנסו לשירות מבצעי, ורוסיה טענה שכבר הפעילה טילים היפרסוניים נגד מטרות באוקראינה, דברים שבארה"ב ערים להם וסביר שמשפיעים על קצב הפיתוח.