שעות אחרי החיסול של בכיר חיזבאללה פואד שוכר ("סייד מוחסן") בבירות לבנון חוסל גם ראש הלשכה המדינית של חמאס, איסמאעיל הנייה. בהודעה רשמית גם חמאס מאשר את החיסול ובהודעה שפרסמו הבוקר נכתב שהנייה חוסל "במקום מושבו בטהרן באמצעות 'תקיפה ציונית' וזאת לאחר שהשתתף בהשבעתו של נשיא איראן". מדובר בחיסול משמעותי, שבוצע על פי הדיווחים של כלי תקשורת ערביים בירי טיל מדויק לחדר שלו בלב טהרן. ישראל לא קיבלה אחריות לחיסול.
הנייה היה בעיקר סמל של חמאס, מדור המייסדים של הארגון, ותלמידו של השיח' אחמד יאסין, שחוסל אף הוא בידי ישראל. הוא גם האיש שהוביל את הקו הניצי בלשכה המדינית של חמאס ומי שבנה וחיזק את הקשרים של חמאס עם איראן. מדובר במכה מורלית קשה לחמאס, אבל בשלב הזה אין דרך לדעת כיצד יגיבו, ובעיקר אין לדעת איך זה ישפיע על עסקת החטופים.
החיסול הזה מציב את יחיא סינוואר במקום מאוד בודד, אחרי שישראל הצליחה ככל הנראה לחסל את מוחמד דף, בנוסף על חיסול של בכירים נוספים במהלך חודשי המלחמה, ובהם גם סאלח אל-עארורי, בכיר חמאס שחוסל בלבנון, ומרוואן עיסא שנחשב למספר 3 בארגון, בתקיפת צה"ל בעזה.
כראש הלשכה המדינית של חמאס עמד הנייה בראש הגוף שהוביל להחלטות האסטרטגיות של ארגון הטרור. הוא גם מי שהוביל את גיוס דעת הקהל העולמית נגד ישראל ואת הקשרים עם גורמי חוץ מדיניים כמו האיראנים, הרוסים ומדינות וארגונים נוספים. אבל צריך להגיד שמי שהוביל את המלחמה וקיבל את ההחלטות החשובות זה חמאס עזה, דף שכנראה חוסל וסינוואר כשבין הנייה לאחרון לא היו יחסים טובים במיוחד.
ב-7 באוקטובר איסמאעיל הנייה תועד מברך על המתקפה מטרקלין שדה התעופה באיסטנבול, ונושא תפילה עם בכירים אחרים בחמאס. המיקום בו היה כאשר החלה מתקפת הטרור, מלמד שהנייה היה מופתע כמו כולם וספק שחמאס עזה שיתף אותו בתוכניות הסודיות, אולי באופן שטחי.
בהמשך המלחמה חוסלו גם שלושה מילדיו בתקיפה ישראלית וכן נעצרה אחת מאחיותיו המתגוררת בישראל ונשואה לבדואי תושב הנגב. בצעירותו הנייה, יליד מחנה שאטי, עבד בשיפוצים באשקלון ואת דרכו בחמאס החל כתלמידו של השיח' אחמד יאסין.
הוא מעולם לא היה פעיל בזרוע הצבאית של חמאס ולא ביצע פיגועים. מה שהוריד את קרנו בעיני רבים. ולמרות זאת גם צבר כוח רב דרך התחום המדיני שאותו הוביל. ב־1992 הנייה גורש ללבנון יחד עם עוד 415 פעילי חמאס. הגירוש הזה אפשר להם לצבור ידע וכוח דרך מפגשים עם פעילי חיזבאללה. הנייה בנה שם קשרים עם פעילי הארגון של נסראללה. עם זה הם חזרו מלבנון אחרי כשנתיים, כשממשלת ישראל התקפלה והחזירה את המגורשים.
אחרי ששחררה ישראל את השיח' יאסין מהכלא, בשנת 1997 אחרי ניסיון החיסול הכושל של ח'אלד משעל, הנייה מונה להיות ראש לשכתו. תפקיד שהעלה את קרנו של הנייה והגדיל את כוחו בארגון. במהלך האינתיפאדה השנייה ניסתה ישראל לחסל את הנייה ובכירים נוספים בארגון, ללא הצלחה. באחד מאותם ניסיונות חיסול הנייה נפצע קל.
המשך החיסולים של בכירי חמאס הביא את הנייה לעמדת מנהיג הארגון בעזה ובהמשך גם היה חבר הפרלמנט הפלסטיני וראש הממשלה של הרשות. אגב, הוא היה שנוא נפשם של הפתח, שאף ניסו להתנקש בו מספר פעמים. בסופו של דבר אבו מאזן פיטר אותו מתפקידו והוא נשאר להנהיג את חמאס עזה, אחרי שהם השתלטו על הרצועה וזרקו מהגגות את אנשי הפתח.
בשנת 2011 הנייה היה מעורב בעסקה ובשחרור של גלעד שליט. אחד המשוחררים הוא יחיא סינוואר, שלאחר מכן השתלט על הזרוע הצבאית והארגון והפך למנהיג במקום הנייה, שהתמודד על תפקיד ראש הלשכה המדינית של חמאס, ואחרי שנבחר עזב לפעול מקטאר, שם התגורר בשנים האחרונות, עד שחוסל במהלך ביקור בטהרן. בין תפקידיו של הנייה גם איסוף התרומות וכספים לחמאס, דבר שעשה בהצלחה מבחינתם, לצד זה שדאג להשאיר בכיסים שלו מיליונים רבים.