החות'ים מתימן פרסמו הערב (שני) תיעוד שלטענתם הוא של הטיל הבליסטי "פלסטין 2", שאותו שיגרו אתמול בבוקר לעבר "מטרה צבאית" במרכז הארץ, טיל שהתפרק באוויר והתפוצץ בשמי אזור השפלה. עוד טענו שמדובר בטיל "היפר-סוני", דבר שבצה"ל שללו אתמול באופן מוחלט, והוסיפו שככל שידוע אין בידי החות'ים טילים היפר-סוניים, הקיימים רק בידי מעצמות גדולות.

כזכור, צה"ל מתחקר מדוע במערך ההגנה האווירית ובעיקר מערכת טילי החץ לא הצליחו ליירט בהצלחה את הטיל. מתחקיר ראשוני של הצבא עלה כי פגעו בטיל אך לא השמידו אותו, וגם כיפת ברזל הופעלה כדי ששברי הטיל לא יגרמו לפגיעות קשות על הקרקע.

החות'ים טוענים שהטווח של הטיל ששיגרו מגיע ל-2,150 ק"מ ולמהירות של עד 16 מאך. בישראל טוענים למהירות של 5, 6 מאך המוכרת בטילים מהסוג הזה. עוד טענו החות'ים שהטיל "בעל יכולת תמרון גבוהה שיכולה להתגבר על מערכות ההגנה האווירית החזקות בעולם". גם כאן אין הוכחות לטענה.

בתיעוד שפורסם על ידי החות'ים נראה לכאורה שיגור הטיל באור יום מלא. לטענתם, הטיל פועל באמצעות דלק בשיטה של "שני שלבים". עוד טענו שהטיל הגיע לישראל מתימן בתוך 11 וחצי דקות.

בעבר, טענו החות'ים שיש בידם טיל בליסטי ארוך טווח מסוג "פלסטין". בישראל עוד בוחנים את שברי הטיל. חלק מההערכות הוא שמדובר בטיל מסוג "סקאד-D" שעבר שיפורים והורידו לו את כמות חומר הנפץ בראש הקרב, כדי להאריך את הטווח.

עשן כתוצאה מנפילה ושרידים בתחנה (צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א' / משרד הביטחון, ארכיון)
העשן כתוצאה מנפילת שברים, טיל החץ, השברים שאותרו בתחנת רכבת|צילום: רשתות חברתיות לפי סעיף 27א' / משרד הביטחון, ארכיון

בתור עוד כוח "פרוקסי" של איראן, החות'ים מקבלים אספקה שוטפת של אמל"ח, הכוללת בין היתר מגוון טילים בליסטיים וטילי שיוט. הטילים הבליסטיים לטווח בינוני וארוך מגיעים למהירות של 5 מאך, מה שמקשה על רוב מערכות ההגנה. אולם בישראל שכבת טילי החץ יודעת להתמודד איתם, ואחוזי היירוט הגבוהים מעידים שגם בהצלחה לא קטנה, לכן המקרה הנוכחי חריג ונבדק.

לחות'ים טילים בליסטיים איראניים מסוג "קודס 2" ו"קודס 3", לטווחים של 2,000-1,300 ק"מ שלטענת משמרות המהפכה יש להם יכולת דיוק גבוהה והם חסינים למערכות שיבוש. בנוסף לאלה, על פי הידוע יש להם גם טילים בליסטיים בשם "טופאן", שנראים כייצור מקומי של ה"שיהאב-3" האיראני, דגם שיכול להגיע לטווח של יותר מ-1,900 ק"מ.

בעבר הכריזו על ייצור מקומי של טילים חדשים שהם שיגרו לעבר ישראל, כמו הטיל "פלסטין". אולם נראה שברוב המכריע של המקרים, מדובר ביבוא של טילים איראניים ששינו להם את השם, או כאלה שייצרו באיראן והרכיבו אחרי הברחה בתימן.