השנים של רב סמל שגב בתיכון היו הכול חוץ משגרתיות. כאשר היה בן 18, זמן שבו רוב הישראלים מתחילים שירות צבאי, הוא פיתח נכנס לחיי מצוקה, הדרדר לרחוב ואף נטה להשתמש בסמים ובאלכוהול. בעקבות הרקע הזה, בצה"ל החליטו שלא לגייס אותו לשירות חובה.
ההחלטה של הצבא הפתיעה את שגב. הוא היה נחוש לשרת, והחליט לעתור נגד הפטור שקיבל. "היה לי מאוד חשוב לשרת", הוא אומר לבלוג באנגלית של אתר צה"ל. "תמיד הייתי עבריין, ילד בעייתי, אבל הייתי משוכנע שהצבא יכול לשנות אותי".
אחרי הרבה מאמץ וזמן, הוא שכנע את צה"ל שהוא מתאים לשירות. הוא גויס, והתחיל טירונות עם חיילים אחרים המגיעים מאוכלוסיות שוליים. למרות שהמעבר סימן בעבורו ניצחון גדול, הוא ידע שיהיה קשה לבנות מחדש את חייו. "היו עליות ומורדות, הרעות במצב, שיפורים מדהימים ותקופות מאוד קשות".
בהתחלה הוא נבהל מהמסגרת אליה נכנס, אבל עם הזמן הוא התרגל. "בשלושת החודשים הראשונים של הטירונות השקעתי הרבה בעצמי. האימון עזר לי באופן עצום, זה היה מה שהוציא אותי מהחיים הקודמים שלי".
חמש אותות הצטיינות
ההתקדמות של שגב הייתה ברורה לכל מי שנכח סביבו. בסוף הטירונות, המפקדים שלו בחרו בו כחייל מצטיין. זמן קצר לאחר מכן, הוא השתתף בגיבוש לצנחנים והוצע לו להפוך ללוחם בחטיבה האדומה.
בסופו של דבר, רב סמל שגב סרב. במקום זו הוא בחר להגשים חלום - וביקש להפוך למדריך בבסיס הטירונות. "החוויה שהייתה לי בצבא גרמה לי לרצות לתת לאחרים", הוא מסביר. "רציתי להשאיר את חותמי במקום הזה. ידעתי שאוכל לדבר עם החיילים הצעירים במצוקה מכיוון שגם אני הייתי במקום הזה".
לאחר שסיים את תפקיד ההדרכה הראשון שלו, צה"ל שיבץ אותו לתפקידים דומים בכל רחבי ישראל. בתקפיד הנוכחי שלו, רב סמל שגב עובד עם חיילים משכונות מצוקה, כולל מתגייסים ממשפחות של עולים חדשים. הוא עוזר לחיילים האלה להשתלב בחברה הישראלית ולהתגבר על הבעיות השונות. "אני מנסה להתחבר עם האוכלוסיה הזאת. אני עוזר להם לפתוח דלתות בתחילת השירות שלהם. והכי חשוב, למדתי שצה"ל נותן לחיילים האלה הזדמנות שהם לא יקבלו בשום מקום אחר".
מאז, שגב קיבל חמש פעמים אות הצטיינות. שגב מאמין שהניסיון שלו יכול לשמש כשהשראה לאחרים, ולכבוד השנה החדשה הוא מביא מסר לאנשים צעירים ברחבי המדינה: "אף פעם אל תגידו שאתם לא יכולים".