דובר צה"ל פרסם הבוקר תיעוד מתקיפה בלבנון, במהלכה פגעו אמש בפעילי חיזבאללה שניסו להעביר אמצעי לחימה ממחסן בדרום לבנון לרכב שנפגע מכטב"ם של חיל האוויר. חיזבאללה מנסה להציל כמה שיותר אמל"ח ולהעביר את זה לצפון המדינה לפני המועד שבו על פי ההסכם אמורים צבא לבנון והכוחות הבינלאומיים להחרים אותם.
מאז כניסת הפסקת האש לתוקף, צה"ל חיסל כ-50 מחבלי חיזבאללה. בשלב זה ארגון הטרור שומר על שקט למרות המכות הקשות שספג, אבל בכירי הארגון אמרו שלא יקבלו מצב שבו ישראל נשארת בלבנון מעבר ל- 60 הימים שנקבעו, מועד שאמור להגיע בעוד כחודש.
מדובר צה"ל נמסר הבוקר (ד') שלמרות התקיפה "צה"ל ממשיך להיות מחויב להבנות שהתקבלו בין ישראל ולבנון, פרוס במרחב דרום לבנון ויפעל להסרת כל איום על מדינת ישראל ואזרחיה".
צה"ל גם מנצל את הפסקת האש והשהייה בלבנון כדי לפעול במרחבים שלא פעל בהם עד כה, למרות הבעייתיות שבמהלך, שיכול להוביל לקריסת הפסקת האש. על פי דיווחים לבנוניים, כוחות צה"ל הקימו סוללת עפר במטרה לנתק את ואדי א-סלוקי מואדי אלחג'יר בדרום לבנון ובנוסף, החלו לפעול בסלוקי כדי לסרוק אחרי אמל"ח של חיזבאללה.
מדובר בפעולה העמוקה ביותר במלחמה, במרחק של כ-10 ק"מ מהגבול. למרות הבעייתיות שבמהלך הישראלי, ההערכה בירושלים היא שחיזבאללה נפגע כל כך קשה במלחמה, עד כדי כך שהם לא ימהרו לחזור ללחימה, למרות כל הפעולות של צה"ל בשטח.
במקביל לפעילות ההתקפית לאכיפה של הסכם הפסקת האש מול ההפרות של חיזבאללה, צה"ל ממשיך בדילול הכוחות שלו בלבנון כשלישראל יש כאמור עד 60 ימים מכניסת הפסקת האש לתוקף לפנות את כלל כוחות צה"ל מלבנון.
בצבא אומרים שכבר סיימו לתכנן ולשפר את קו ההגנה שיגן על האזרחים הישראלים ביישובים סמוכי הגדר בצפון. בנוסף אמרו שחיזבאללה ספג מכות קשות ואיבד אמל"ח ומרחבי לחימה גם בחודש וחצי האחרון. למרות זאת, בצבא עדיין לא ממהרים להחזיר את תושבי הצפון לבתים שלהם, בשל המצב הרגיש והחשש שהפסקת האש תקרוס ותוביל לחידוש הלחימה.
על הרקע הזה הממשלה אישרה בתחילת השבוע (ראשון) הצעת מחליטים הנוגעת להארכת סיוע המדינה לתושבי יישובי הדרום המצויים בטווח של עד 7 קילומטרים מגדר רצועת עזה, ולתושבי יישובי הצפון המצויים בטווח של עד 5 קילומטרים מגבול לבנון. לא ברור האם גם בסוף פברואר הם יקבלו אישור לחזור לבתים. על פי גורמים בצבא ובממשלה, ההחלטה הסופית תתקבל אחרי שאחרון חיילי צה"ל ייצא מלבנון, ובחינה של הפסקת האש כשזה יקרה.