צה"ל ממשיך לתחקר את הפגיעה של כטב"ם בלב תל אביב, ממנה נהרג אזרח ועוד 11 נפצעו באורח קל ושוחררו מבתי החולים לאחר טיפול.
בחיל האוויר כבר לקחו אחריות מלאה על הכישלון ודיווחו על תחקיר ראשוני. כעת מבוצע תחקיר מעמיק של התקיפה, ואחד המקומות העיקריים שיעמדו במוקד התחקיר, ה"בור של חיל האוויר" ממנו שולטים על כל החיל. הוא בנוי במסגרת של מספר תאים שכל אחד מתמחה בתחום הפעלה מסוים. בראשם עומד ראש מרכז שליטה, קצין בכיר שמונה אישית על ידי מפקד חיל האוויר. גם התא שלו בנוי מחדר מרכזי ובו כל בעלי התפקידים הרלוונטיים וחדרים צמודים עם חלון, שמאפשר שיח בינו לבין אותם תאים.
עוד דמות חשובה בהקשר לאירוע האחרון הוא בעל תפקיד שאחראי על הקשר עם הצבאות הזרים. שני האחרונים מקבלים באופן שוטף מידע מהאמריקאים ובני בריתם, שפועלים מול תימן. בכל מקרה שמבוצע שיגור של טיל או כטב"ם מתימן, הם אלה שמקבלים את המודיעין מהאמריקאים. כולל אם הם ביצעו יירוט מוצלח או שכשלו והאיום נמצא בדרכו לישראל, מה שדורש את ההפעלה המהירה של תא הגנה אווירית.
ברגע שמתבצע שיגור מזירה מסוימת, זה מופיע על המסכים שלהם. דרך המערכות הם רואים מאיפה שוגר האיום לישראל, מה המסלול שלו ונתונים נוספים שאסורים בפרסום. משם מסווגים את מערכות ההגנה הרלוונטיות ליירוט האיום, בין שזה יהיה טיל חץ, כיפת ברזל או מטוס קרב עם טילי אוויר-אוויר. הכל בתיאום עם ראש מרכז השליטה, שבמקרה של שיגור מתימן או עיראק יקבל בדרך כלל את המידע של צבאות זרים, במקביל למידע שזורם אליו מתא הגנה אווירית.
במקרה של כטב"ם, מדובר בכלי שלוקח לו מספר שעות להגיע לישראל מזירות כמו תימן או עיראק. זה מאפשר למרכז השליטה של חיל האוויר להכין את מערכות ההגנה האווירית על הקרקע ואם המפקד רואה לנכון, להזניק לנקודה שרחוקה מישראל מטוסי קרב כדי שיירטו את האיום הרחק מגבולות המדינה. לאורך חודשי המלחמה זה עובד בהצלחה, באחוזים גבוהים מאוד, במיוחד באיומים שמגיעים מרחוק. כעת יבדקו דרך אותן מערכות מה לא עבד במקרה הזה. אחד הכיוונים שנבדק הוא שהכטב"ם טס בנתיב של טיסות בין-לאומיות ולכן לא סווג כאיום.
אם אכן המטרה הופיעה במערכות חיל האוויר, כפי שנמסר הבוקר מצה"ל, זה אמור היה להופיע גם במערכות של תא הגנה אווירית ושל ראש מרכז השליטה. אם זה הופיע גם שם, השאלה המרכזית היא מדוע לא הבינו את האיום ומדוע זה לא סווג כאיום. איפה בכל השרשרת המשוכללת הזו הייתה טעות האנוש הקטלנית, שהביאה למותו של אזרח במיטתו.
אבל מעבר לקומה הטקטית והטעות הקשה שדורשת תשובות מצה"ל, בחיל האוויר מסבירים שהמלחמה הנוכחית שונה ממה שהחיל נבנה אליו והתכונן אליו לאורך השנים. החיל נבנה ונערך לתקופות קצרות של הגנה וליציאה להתקפה. עד כה התקפה משמעותית הייתה מבחינת חיל האוויר רק בעזה, והחיסולים בלבנון לא נחשבים מבחינת כהתקפה של מערכים שלמים. גם בזירות הרחוקות כמו תימן ועיראק לא יצאו להתקפה.
בחיל מסבירים שכאשר מגינים כל כך הרבה זמן ברצף, לצד השני יש אפשרות להתארגן ולאסוף מידע. לנתח את כל המקרים בהם ישראל הצליחה ליירט את האיומים שהם שלחו לעברה, ואז להפיק לקחים ולמצוא את נקודת התורפה דרכה הם יתקפו בפעם הבאה. במקרה של החות'ים או המיליציות שמשגרות מעיראק, יש להם סיוע מודיעיני ובניתוח מצד האיראנים ועל פי חלק מההערכות גם מהרוסים.