השירות במילואים, בטח בימים אלו אינו מובן מאליו וסיפורו של רס"ל ב' בולט לטובה אפילו יותר. ב' המשרת כרב סמל פלוגתי (רס"פ) ביחידת הקומנדו מגלן, הוקפץ ב"שבת השחורה" ב-7 באוקטובר ללחימה ביישובי עוטף עזה לאחר מתקפת הפתע הרצחנית של ארגון הטרור חמאס.

למרות שהוא נמצא באזור לחימה ותוך שירות מילואים, לא ויתר ב' על תרומה נוספת לחברה. כבר ביום שני הוא יצא מהמילואים לתרומה נוספת לקהילה – תרומת מח עצם. עוד באותו היום, יש לציין, חזר ב' ליחידת המילואים שלו.

רסל ב' (צילום: דובר צה
רס"ל ב' יצא ממילואים לתרום מח עצם וחזר|צילום: דובר צה"ל

"השתחררתי משירות של 5 וחצי שנים לפני חודש", מספר רס"ב ב', "בשבת קמתי כמו כולם מההתרעות של הצבע אדום, הייתי בבית עם המשפחה. דבר ראשון שעשיתי היה להתקשר למפקדים ביחידה שהסבירו לי את המצב, לאחר מכן התחלתי לארגן ציוד ויצאתי לכיוון היחידה. אספנו את כל פלוגת המילואים שלנו והצטרפנו לשאר היחידה".

"מבחינתי הצלת החיים שעשיתי היא לזכרו של רס"ן חן בוכריס ז"ל", סיפר על חברו שהיה סגן מפקד היחידה ונפל בקרבות עם מחבלי חמאס שחדרו לעוטף עזה. "אני זוכר אז כשהתקשרו אליי שנמצאתי מתאים לתרומת מח עצם בדיוק ישבתי עם בוכריס והוא התלהב כל כך ואמר לי שהוא מקנא בי שיש לי את הזכות לעשות את זה".

המאגר הלאומי לתורמי מח עצם הוקם על ידי מוטי וד"ר ברכה זיסר ועמותת עזר מציון בשנת 1998, במטרה לסייע לחולי סרטן ולחולים במחלות קשות אחרות למצוא תורם מח עצם מתאים ובכך להציל את חייהם. "במהלך ימי המלחמה היו מספר מקרים של חיילים שהוקפצו לחזית והיו אמורים לתרום מח עצם", סיפרה ברכה זיסר.

רסל ב' (צילום: דובר צה
רס"ל ב' יצא ממילואים לתרום מח עצם וחזר|צילום: דובר צה"ל

"אנו פועלים ועושים כל מאמץ על מנת שהתרומה תצא לפועל - כך שהחיילים מצילים חיים לא רק בחזית, אלא גם פה "בעורף" ולא מוותרים על אף חולה", הוסיפה ועדכנה זיסר. הליך התרומה הוא פשוט ודומה לתרומת דם, ו-ב' הוא דוגמא ומופת לאלו שלא חשבו פעמיים ולמרות הקושי בימים האלה הגיע כדי להעניק ולתת הזדמנות שניה ופשוט להציל חיים".

רס"ל ב' סיכם ואמר כי "המורל ביחידה היום הוא מאוד מאוד חזק למרות כל האבדות שחווינו כולם פה אריות שנחושים להילחם, לנצח, ואנחנו ננצח".