מאות ישראלים ששירתו בצבא כטנקיסטים בשריון התגייסו בתוך שעות למלא תקנים חסרים בחיל, במקום לוחמים וקצינים שנהרגו או נפצעו. מדובר ביוזמה פרטית בהובלת אנשי שריון לשעבר, שמלבד גיוס הלוחמים דואגים גם ללוגיסטיקה של המתגייסים - ושל הטנקים.
"התקן של חיילים מלא מעבר לנדרש", אומר יוסי קאופמן (יוסיפון), לוחם שריון שנפצע בעבר בלבנון. "אבל אין קציני שריון, אין קציני קשר גדודיים ואין קציני מודיעין לשטח".
באתר, שאת כתובתו אנחנו מנועים מלפרסם, נכתב: "דרושים למילואים - נוהל חירום - 'חרבות ברזל'". בהמשך קיים שאלון למילוי פרטים אישיים ומקצוע צבאי, כולל אזהרות מסוימות לביטחון מידע. כפי שאומר קאופמן: "יש קושי לדעת מי מולי, זה יכול להיות טנקיסט צדיק ובאותה מידה איש מודיעין של חמאס".
לכן, אחרי בדיקה וסינון, מקבלים הפונים באתר קישור לקבוצת וואטסאפ, וגם בה הם מתבקשים לפעול על פי נוהלי ביטחון המידע, שאותם לא נפרסם מטעמים מובנים.
אלא שעל אף שתוך שעות התנדבו למעלה מ-400 טנקיסטים, שביקשו להתגייס למילואים ולהצטרף ללחימה - הרבה יותר מהתקנים הפנויים - קאופמן מספר שעדיין קיים מחסור חמור בקציני שריון ובקציני קשר גדודיים, אחרי שרבים מהם נפגעו מאז החלה הלחימה בבוקר שבת 7 באוקטובר. "יש גם קושי לשבץ והצבא מאוד בירוקרטי", הוא אומר. "אפשר כמובן להבין למה, הכל צריך לעבוד בצורה מסודרת, אבל בינתיים יש יחידות מושבתות".
יחידות השריון הן חלק משמעותי מהמאמץ של צה"ל לסתום את הפרצות הנרחבות בגדר, יחד עם כלי הטיס של חיל האוויר. לקראת מתקפה קרקעית צפויה של צה"ל בעזה, חשוב אף יותר למלא את השורות. לוחמי שריון, מפקדי וקציני מטה שמתגייסים, נשלחים מיד לבסיסי האימונים של צה"ל לשם אימונים ורענון. בין השאר, מדובר בהכשרת טנקיסטים שבשירות הפעילו טנקי מרכבה מדגמים ישנים, שמאז כבר שודרגו בצה"ל.
מנהלי היוזמה מדגישים כי הם מגייסים רק אנשים כשירים ללחימה, וכן כאלה שלא גייסו אותם למילואים. לכן הם מבקשים שהפונים ישימו לב לתנאים, בכדי לא להכביד על תהליך המיון והסינון שכולל בריאות תקינה ובדיקה - שאין מדובר באנשי ארגון הטרור חמאס שמנסים חלילה לשאוב מידע כאמור. רבים מאלה שהתנדבו להתגייס, הם לוחמים מחטיבות וגדודי שריון, שנסגרו לאורך השנים.