התיעוד מקורס המפקדים מתמקד בסיפורם של שני לוחמים - לוי רייבר מחטיבת גבעתי ואופק לוי מחטיבת הנח"ל.

"יש לי כל מה שאני צריך, סוג של ילד שמנת", מעיד על עצמו לוי מהנח"ל, תושב קרית טבעון שבצפון. "בצבא כיוונתי לגיבוש סיירת וכשלא נתנו לי לצאת מסיבות כאלו ואחרות הייתה לי שיחה עם המפקד בטירונות", התייחס לרגע שהוביל אותו לקורס מ"כים, "שם הבנתי מה זה מפקד ואמרתי שאני רוצה לצאת לקורס".

רייבר מגבעתי, עלה לישראל מברזיל אבל האירוע המכונן במסע הפיקוד שלו קרה רחוק משם. "עשינו מסע לפולין וכשהגענו לאושוויץ אמרתי שאין מצב שאני לא מתגייס", הוא משחזר ומסביר: "היה לי חשוב לשמור על עם ישראל והמדינה. אחר כך כבר הבנתי שאני רוצה להשפיע ולגדל את הלוחמים הבאים של צה"ל".

לוחמי צה
עשרות תכנים ולילות בלי שינה. הדרך לפיקוד בצה"ל|צילום: דובר צהל‎, חדשות

מפקד בית הספר לחי"ר המכשיר את המ"כים הבאים, מח"ט ביסל"ח אל"ם עמית ימין, חשף במה התמקדה שיחת הפתיחה של הקורס. הוא סיפר שהסביר ללוחמים ש"צריך לעשות שינוי בראש. הוכחתם שאתם מסוגלים להיות לוחמים ומפקדיכם זיהו בכם את היכולת לפקד, עכשיו אתם צריכים להביא את זה לידי ביטוי".

אחד האקטים הראשונים בהכשרת המפקדים הוא סדנת מעבר מחייל למפקד שבה סג"ם תום רייס, מפקד המחלקה של אופק לוי מסביר לחניכים: "כחייל אתה אחראי על עצמך, כמפקד אתה אחראי על עוד 12 חיילים. פתאום המילה אחריות מקבלת משמעות אחרת".

מסע פיקוד, סדרת רשת דוקו-ריאליטי בת חמישה פרקים קצרים המלווה לוחמים בקורס מ"כים חי"ר משיחת הפתיחה ועד לטקס הסיום בדרך המטלטלת – צפו בפרק המלא.