המבצע ההתקפי "חיצי הצפון": צה"ל ממשיך לתקוף מטרות כמעט בכל רחבי לבנון ולפגוע במערך הרקטות והטילים של חיזבאללה. במערכת הביטחון מוסיפים שהמערכה הפכה להיות אגרסיבית והיא תישאר כזאת, עד שחסן נסראללה יעצור את האש. צריך לציין שגם שם מבינים שהסיכוי שזה יקרה נמוך.
בשלב הזה, כפי שניתן לראות גם מהודעות דובר צה"ל, המערכה האווירית האגרסיבית של ישראל מתמקדת רק בתשתיות הטרור של חיזבאללה. חיל האוויר נמנע בשלב הזה מלפגוע במטרות של מדינת לבנון עצמה כמו תחנות כוח, נמל התעופה בביירות (שבעבר חשף צה"ל את השימוש שעושה בו חיזבאללה), גשרים ושאר תשתיות המדינה. אבל גורם צבאי בכיר מבהיר בשיחה עם mako כי "אם המצב יימשך, לא נהסס להשמיד גם תשתיות אסטרטגיות של לבנון".
אותו גורם אמר שמטרות התשתית של לבנון "נמצאות על המדף וכאשר נחליט הן יעברו לשולחן. כמעט שנה שמלבנון משגרים רקטות, כטב"מים וטילי נ"ט נגד ישראל, והם צריכים לעצור את זה או שישלמו מחיר". עוד אמר כי "ב-24 שעות אנחנו יכולים להחשיך את לבנון, לנתק דרכים ולשבש את החיים".
מטוסי הקרב של חיל האוויר בהכוונה של מודיעין ועל בסיס תוכנית מבצעית שנבנתה לאורך שנים ועברה התאמות, פוגעים בעיקר במערך הרקטי של חיזבאללה. בנוסף גם במחסני האמל"ח ובמפקדות של הארגון, משם שולטים במערכים השונים. בצבא מאשרים שבשלב הזה לא פוגעים במדינת לבנון, אבל זה יכול להשתנות.
הסיבה העיקרית שישראל לא פוגעת בתשתיות של לבנון, היא לחץ אמריקאי ובעיקר צרפתי. צרפת רואה בלבנון, בעבר שטח צרפתי, כמדינת חסות ובת ברית שלה. המסורת הזו שמה את הצרפתים כסוג של "מגיני לבנון" ונציגים שלהם בעולם.
צרפת גם מסייעת כלכלית וקצת צבאית ללבנון הרשמית. מכאן מגיע הלחץ שלהם על ישראל שלא לפגוע בלבנון. בשלב הזה ללחץ הצרפתי יש השפעה על ישראל, אולם לא ברור עד מתי זה יחזיק. מה גם שהצרפתים, כמו עוד מדינות בעולם, הגבילו יצוא ביטחוני לישראל. בירושלים שוקלים להשתמש באי-התקיפה של לבנון המדינה, כדי לבטל את ההגבלות על היצוא הביטחוני לישראל.