במשך שנים ארוכות סבל חיל הטכנולוגיה והאחזקה (שבוודאי מוכר לכם יותר כחיל החימוש) מתדמית בעייתית: רבים סירבו להתגייס לחיל, ומי שכן התגייס ביצע לא פעם עבירות של נפקדות ועריקות. גם אנחנו סיקרנו לא מעט סיפורים של חיילים שסירבו להתגייס לחיל מסיבות כאלה ואחרות – אבל לשמחתנו, בחודשים האחרונים הסיפורים האלה התמעטו באופן משמעותי.

הסיבה לכך קשורה ככל הנראה, במהפך המיתוגי והארגוני שעבר החיל. שמו שונה ועמו גם תג היחידה, הסיכות ובעיקר גאוות היחידה של החיילים. אז מספרים של ממש עוד אין לנו, אבל ברור שיש כאן מגמה של שינוי חיובי. "הרעיון של שינוי שם החיל הוא רעיון ישן שניסינו להתמודד איתו בעבר", מסביר לנו תא"ל אליעזר בן הרוש, קצין הטכנולוגיה והאחזקה הראשי. "השינויים שעוברים האמצעים המתקדמים של צה"ל בשנים האחרונות כפו עלינו צורך להביא לחיל אנשים איכותיים יותר, בטח בתחרות עם חיל האוויר, תחום הסייבר והתקשוב, וכמובן עם חיל המודיעין. היינו חייבים להיערך טוב יותר לתחרות הזאת, שהיא תחרות בריאה".

המהפך של חיל הטכנולוגיה והאחזקה (צילום: פייסבוק/חיל הטכנולוגיה והאחזקה)
הסמל החדש של החיל. "צריכים אנשים איכותיים יותר"|צילום: פייסבוק/חיל הטכנולוגיה והאחזקה

כבר לא מדובר רק על אחזקת כלי נשק או רק"ם, אלא על טכנולוגיה של ממש – מבהיר תא"ל בן הרוש. "אין מכשיר טכנולוגי שלא צריך אחזקה. התלבטנו לגבי השם, ניסינו לחשוב על משהו שיהיה כולל אבל גם ממוקד". רעיון אחד שירד מהפרק לעומת זאת הוא לשנות את צבע הכומתה, רעיון שלא יצא לבסוף לפועל כיוון שבחיל רצו לשמר את תחושת השייכות של החיילים לחטיבות הלוחמות, כמו גולני או גבעתי.


כמובן שלא כולם בירכו על השינוי, שהיה קשה לעיכול בעיקר לדור המייסדים של החיל. "החלטנו שאנחנו ממשיכים בדרך חדשה ומדברים לנוער שמתגייס היום. היינו חייבים להגיע לעמדה שתביא מוטיבציה למי שמגיע אלינו. נפגשנו עם חלק מדור המייסדים, אנשים בכירים באזור גיל ה-80, והסברנו להם את המהלך. אני מאמין שיש המון משמעות לעבר. ואנחנו לא שוכחים אותו, אבל מתמודדים טוב יותר עם העתיד".

המהפך של חיל הטכנולוגיה והאחזקה (צילום: דובר צה
תא"ל אליעזר בן הרוש, קצין הטכנולוגיה והאחזקה הראשי|צילום: דובר צה"ל

המהפך הזה יצא לפועל בתזמון מושלם בסימן 75 שנות קיום לחיל (בחיל סופרים את מניין השנים מרגע הקמת המחלקה הטכנית של ההגנה) ועם המעבר לקריית ההדרכה, ל"סביבה עבודה מהמתקדמות שיש בצה"ל, מתקן שחלמנו עליו", כפי שמגדיר תא"ל בן הרוש. "השילוב הזה יחד עם מיתוג חדש, אנשים מצוינים ומערך הסברתי שכולל שיווק, פרסום וקשר אישי עם המתגייסים, מאפשר לנו להגיע לתוצאות טובות יותר בהכשרה וביכולת להביא חיילים מרוצים יותר לשירות הצבאי".

ואכן, תא"ל בן הרוש מעיד שהשינוי הזה כבר נותן את אותותיו בשטח: "גם ביחידות, גם במעבדות, אנשים מחייכים, אומרים שהשינוי הזה היה צריך לקרות מזמן. כשמסתכלים על הנתונים מהשנה האחרונה, יש הכשרה של יותר חיילים במאות. צמצמנו את נשר החיילים שהיו נפסלים על בעיות משמעת ומוטיבציה. זה שינוי דרסטי, אפשר להגיד שיש לחיילים יותר ברק בעיניים ויותר גאווה".

ומה הלאה? בימים אלו מתמקדים בחיל בתכנית "מקצוע לחיים", שכוללת הכוונה תוך כדי שירות לחיילים שעומדים בפני שחרור. "חייל אצלנו זוכה לחבילה שמאפשרת לו בסוף השירות הצבאי אפילו להגיע למצב שהוא יודע שהוא יכול להיות מועסק בחברה מהמובילות במשק", מסביר תא"ל בן הרוש.